OV-bijeenkomsten

Reizigersoverleg Brabant organiseert speciale theorie- en praktijkbijeenkomsten voor mensen die wel met het openbaar vervoer willen reizen, maar hier nog een drempel in ervaren.

“Reizen met het openbaar vervoer,
hoe doe ik dat?!”

Eerst de kennis…
Welke OV-chipkaarten zijn er? Welke is voor mij geschikt? Hoe vraag ik die aan en hoe gaat de betaling? Welke kortingen gelden voor mij en hoe zet ik die op mijn kaart? En hoe reis ik dan met het openbaar vervoer? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de theoriebijeenkomst.

http://www.reizigersoverlegbrabant.nl/sites/default/files/resize/ckeditor/hand_met_ov-chipkaart_0-150x186.jpgTip! Als u een pasfoto en een kopie van uw bankafschrift meeneemt, helpt de OV-gids u meteen met het aanvragen van een eigen OV-chipkaart.

…dan de praktijk
OV-chipkaart ontvangen? Dan gaat u tijdens de tweede bijeenkomst, onder begeleiding van een deskundige OV-gids, daadwerkelijk op reis. U ervaart  samen met enkele andere deelnemers hoe u reist met de (buurt-)bus en trein. Natuurlijk komt het gebruik van de OV-chipkaart uitgebreid aan bod.

Aanmelden?
Deelname is gratis! Tijdens deze theoriebijeenkomst kunt u zich ook aanmelden voor een praktijkbijeenkomst. U kunt uw interesse kenbaar maken via onderstaand formulier. Op basis van uw gegevens en voorkeuren, kijkt Reizigersoverleg Brabant naar de mogelijkheden.

Of juist zelf OV-gids worden?
Vindt u het leuk om anderen te helpen? En bent u zelf fervent reiziger (met een Persoonlijke OV-chipkaart in bezit)? Of heeft u op een andere manier affiniteit met het reizen met het openbaar vervoer? Dan hoopt Reizigersoverleg Brabant snel kennis met u te maken. Reizigersoverleg Brabant is namelijk op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om (tegen een geringe vergoeding) als OV-gids een ander te helpen met reizen in het openbaar vervoer. Bij interesse kunt u onderstaand formulier invullen.