Toegankelijkheid

Het openbaar vervoer in Brabant is zo veel mogelijk aangepast aan de behoeften van mindervalide reizigers. Zo zijn er speciale tarieven en onder andere bussen en haltes die toegankelijk zijn gemaakt voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of slechtzienden of blinden.

"Aanpassing voor mindervalide reizigers"

Haltes
Een groot deel van de haltes in Brabant is aangepast voor rolstoelers, blinden en slechtzienden en ouders met kinderwagens. Deze haltes hebben een verhoogde opstapplaats. Daardoor kunnen reizigers gelijkvloers instappen. De oprit is breed genoeg voor rolstoelen. Ook zijn er aanpassingen zoals in de vorm van blindengeleidelijnen.

 

Bussen
Alle bussen die in Brabant volgens de reguliere dienstregeling rijden, zijn optimaal toegankelijk en voldoen aan de landelijke en Europese eisen van toegankelijkheid. Het busmaterieel bestaat bijvoorbeeld volledig uit lagevloerbussen. Overigens gelden de genoemde maatregelen niet voor de buurtbussen.

 

Kunt u ondanks de aanpassingen toch niet zelfstandig reizen of voldoet uw rolstoel niet aan de norm? Dan is de Regio- of Deeltaxi een goed alternatief.