Jan Geurts vanaf april nieuwe Bureau- en Procesmanager bij ROB

Vanaf april vervult Jan Geurts de functie van Bureau- en Procesmanager binnen Reizigersoverleg Brabant. Hij heeft ruime ervaring in het sociale domein, is 41 jaar en woont in Udenhout.

Jan: “Vanaf april maak ik iedere ochtend opnieuw de keuze: Ga ik vandaag met de bus, pak ik de fiets, neem ik de auto, of rijd ik met iemand mee? Vanaf dat moment reis ik namelijk naar mijn nieuwe werkplek bij Reizigersoverleg Brabant, waar ik aan de slag ga als Bureauhoofd en Procesmanager.”

“Na mijn opleiding ben ik als bouwkundig ingenieur aan de slag gegaan bij een adviesorganisatie in het sociale domein (POG - Brabants Centrum voor Gehandicaptenbeleid, later Stichting Zet). Hierbij heb ik mijn technische en praktische kennis ingezet voor maatschappelijke vraagstukken, zoals het toegankelijk maken van de samenleving voor mensen met een beperking.  Zo heb ik gewerkt aan het toegankelijk maken van het openbaar vervoer in Brabant. Daarbij lag in het eerste begin de focus op het fysieke, zoals het toegankelijk maken van bussen en haltes. De laatste jaren werkte ik voornamelijk aan het verlagen van de mentale, sociale drempel van het openbaar vervoer. Vanuit deze rol ben ik vertrouwd met de inhoud en het netwerk rondom mobiliteit en is Reizigersoverleg Brabant voor mij al jarenlang een vertrouwde partner.” 

“De Brabantse visie op gedeelde mobiliteit betekent gedeelde uitdagingen. Ik kijk er erg naar uit om hier aan te gaan werken. Samen met leden, bestuur en medewerkers van Reizigersoverleg Brabant, en natuurlijk de provincie, vervoerders, gemeenten en talloze andere partijen wil ik ervoor zorgen dat iedereen in Brabant met de verschillende (nieuwe) vormen van mobiliteit letterlijk én figuurlijk over (de) weg kan.”