Nieuw lid Regionale Werkgroep West-Brabant: Jordi de Bont

Jordi de Bont wil zich als nieuw lid van de Regionale Werkgroep West-Brabant inzetten voor ‘de positieve spiraal van het OV’. Hiervoor put hij uit zijn ervaringen tijdens zijn reizen tussen Dongen en de Technische Universiteit Eindhoven en zijn ‘plezierreisjes’ door de rest van het land.


Jordi de Bont: “Ik neem graag deel aan de werkgroep omdat steeds beter openbaar vervoer steeds meer reizigers aantrekt. Hierdoor komt er meer aandacht voor het openbaar vervoer en daardoor ook weer meer kwaliteitsimpulsen. En daardoor wordt het weer aantrekkelijker. En zo kan ik door blijven gaan…”

Al jong interesse in mobiliteit
Jordi’s interesse in mobiliteit komt voort uit zijn jeugd. “Toen was er voor mij niets leukers dan met de trein naar de stad te gaan”, aldus Jordi. “Later leerde ik dat er een hele wereld achter zit. Allerlei verschillende reizigers, personeel, en een enorme hoeveelheid planning.” Daarnaast heeft hij altijd interesse gehad in de geschiedenis van mobiliteit. “Ik verdiep me graag in de veranderingen in de maatschappij als gevolg van de komst van de spoorwegen in de 19e eeuw.”

Technische Wiskunde en openbaar vervoer
Jordi studeert Technische Wiskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Zijn kwaliteiten die hij daarvoor inzet, gebruikt hij ook graag binnen de werkgroep. “Vanwege mijn studie bekijk ik zaken met een wiskundige bril op. Ik reken graag na wat de gevolgen van plannen kunnen zijn. Zo ook de plannen voor het openbaar vervoer.

Enthousiasme voor openbaar vervoer overbrengen op kinderen
In zijn vrije tijd is hij bij de scouting te vinden. “Ik ben ook leider bij de scouting voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Ook hen wil ik mijn enthousiasme voor mobiliteit meegeven. Daarom proberen we ieder jaar de kinderen mee te nemen in het openbaar vervoer. Op die manier erop uitgaan, dat blijft de kinderen lang bij.”
 

Reizigersoverleg Brabant ontmoet Jordi de Bont graag tijdens de komende werkgroepoverleggen. Zijn enthousiasme voor het openbaar vervoer en zijn kwaliteiten om zaken goed te onderbouwen, zijn een welkome aanvulling.