OV Reizigerspanel Brabant doneert €750 aan Hulphond Nederland

Reizigersoverleg Brabant en Moventem overhandigden dinsdag 12 maart, namens de leden van het OV Reizigerspanel Brabant, een cheque ter waarde van €750 aan Hulphond Nederland. De panelleden spaarden dit bedrag door deel te nemen aan onderzoek naar de reizigersbeleving van het Brabantse openbaar vervoer. Het panel, waar Reizigersoverleg Brabant opdrachtgever van is, steunt op deze manier busreizigers met een beperking.

Op dinsdag 12 maart nam Hulphond Nederland de donatie van het OV Reizigerspanel Brabant dankbaar in ontvangst. Dit gebeurde tijdens een Meet&Greet van de panelleden met deze organisatie. Hulphond Nederland: “Ons doel is om mensen weer mobiel te maken en mee te laten doen in onze maatschappij. Als stichting zijn wij afhankelijk van giften en donaties en zijn daarom erg blij met dit initiatief.”

Meet&Greet voor grootste spaarders
De Meet&Greet was speciaal georganiseerd voor de panelleden die in oktober tot en met december 2018 het meeste spaarden voor Hulphond Nederland.  Door deelname aan het panel van Reizigersoverleg Brabant sparen leden zogenaamde ‘busjes’. Deze ‘busjes’ kunnen worden ingewisseld voor onder andere een donatie aan goede doelen.

Steun voor reizigers met een beperking
Reizigersoverleg Brabant is het officiële adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de vervoerders. Vanuit deze rol behartigt ze de collectieve belangen van reizigers in de Brabantse mobiliteitsketen. “Door deze donatie mogelijk te maken, vestigen we ook aandacht op reizigers met een beperking”, aldus Reizigersoverleg Brabant. “Extra steun voor honden die hen helpen, brengt ons weer een stap dichter bij een optimaal toegankelijke mobiliteit voor iedere reiziger in Brabant.”
Moventem, de uitvoerder achter het panel, helpt om deze maatschappelijke toegevoegde waarde te creëren. Moventem: “We zijn trots dat onze onderzoeken in Brabant bijdragen aan verbetering van het openbaar vervoer. Toegankelijk vervoer voor iedereen is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Mede daarom is Hulphond Nederland één van de goede doelen die wij actief steunen. Daarom hebben wij het door reizigers opgehaalde bedrag aangevuld, zodat we een mooi rond bedrag kunnen schenken aan Hulphond Nederland.”

OV Reizigerspanel Brabant
Om de belangen van de OV-reizigers in Brabant te kunnen behartigen, onderzoekt Reizigersoverleg Brabant via het panel zes keer per jaar de reisbeleving van Brabanders. Hierbij gaat het om steeds wisselende thema’s.
Ook deelnemen aan het OV Reizigerspanel Brabant? Meer informatie: www.ovpanel-brabant.nl.