ROB over opheffing halte Boerdijk Fijnaart: “Wijzig op een logisch moment”

Reizigersoverleg Brabant stemt in met de opheffing van de haltes Boerdijk in Fijnaart. Wel benadrukt ze het belang van de keuze voor een logisch moment om  de wijziging door te voeren.

Reizigersoverleg Brabant gaat akkoord met de opheffing van deze halte vanwege het weinige gebruik ervan door reizigers. Navraag bij Arriva leert dat in 2018 slechts 193 instappers gebruikmaakten van deze halte. Bovendien ligt er een alternatieve halte op acceptabele afstand.

Wel betreurt Reizigersoverleg Brabant het feit dat deze wijziging niet meegenomen is op het moment van de gehele dienstregelingswijziging eind 2018. Het is voor de reiziger duidelijker wanneer wijzigingen op één moment plaatsvinden.
Daarnaast geldt, deels ook door de keuze voor dit moment, dat de communicatie niet op orde is. Reizigersoverleg Brabant vraagt Arriva en de gemeente om extra aandacht te hebben voor goede communicatie.

Inmiddels is in overleg met Reizigersoverleg Brabant besloten om de opheffing pas eind 2019 door te voeren, op het moment dat de nieuwe dienstregeling bekend wordt.

Het gehele advies is hier te vinden.