ROB stemt in met behoud lijn 115 door Veldstraat Zundert

Reizigersoverleg Brabant adviseert Arriva om het rijden van lijn 115 door de Veldstraat in Zundert te continueren. Dit naar aanleiding van de adviesaanvraag op 3 mei 2019.

Op basis van informatie vanuit Arriva en verdere navraag ziet Reizigersoverleg Brabant de meeste voordelen in het rijden via de Veldstraat. Een belangrijke reden voor dit besluit betreft de haltedekking. Wanneer via de Randweg wordt gereden, is de dekking in het midden van Zundert minder goed dan wanneer via de route via de Veldstraat loopt. Bovendien geeft Arriva aan dat op de halte Kapellekestraat, de voor de hand liggende haltelocatie wanneer via de Randweg wordt gereden, nauwelijks ruimte is voor goede haltevoorzieningen.

Verlegging via de Randweg zou wel betekenen dat Klein Zundert op kleinere afstand beschikt over een opstaplocatie. Echter, navraag bij Arriva leert dat er geen groot reizigersaandeel is vanuit Klein Zundert. Ook verwacht de vervoerder niet dat de toekomstige wijk De Tuinderij veel nieuwe gebruikers met zich meebrengt.

Daarnaast geldt dat het aantal instappers in Zundert-Zuid hoger is dan in Zundert-Noord, waardoor de gevolgen van een eventuele routeverandering voor Zundert-Zuid (ook) zwaar meewegen voor Reizigersoverleg Brabant. Een route via de Randweg betekent langere rijafstanden en langere rijtijden voor reizigers vanuit/naar Zundert-Zuid. Ook nemen de kosten voor de reiziger, beredeneerd op basis van een reis tussen Breda en Oranjeplein in Zundert, toe bij het rijden via de Randweg.

Reizigersoverleg Brabant vertrouwt erop dat er goede haltevoorzieningen komen in de Veldstraat, waaronder voldoende fietsenstallingen.

Alle adviezen van Reizigersoverleg Brabant zijn hier te vinden.