ROB’er uitgelicht: Jan Geurts, Bureau- en Procesmanager

In de nieuwe rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Jan Geurts trapt af. Hij startte op 1 april, midden in de coronaperiode, als Bureau- en Procesmanager bij Reizigersoverleg Brabant.

Jan blikt terug op zijn eerste kwartaal als Bureau- en Procesmanager bij Reizigersoverleg Brabant. Een periode waarin corona op de voorgrond stond. “Op mijn eerste werkdag als Bureau- en Procesmanager begroette ik mijn nieuwe collega’s… via een videoverbinding. Een raar begin van mijn nieuwe baan."

Alles om ons heen anders
Volgens Jan was het een belangrijke troost dat op dat moment wel vreemdere en ook ergere dingen gebeurden. “Iedereen kreeg te maken met grote veranderingen in werk, sociaal leven of soms zelfs gezondheid. Oftewel: niets meer vertrouwd, maar alles anders.”
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zijn er versoepelingen. “Ik merkte dat iedereen er langzaam aan wende. Zo ook bij Reizigersoverleg Brabant. Nog steeds zo veel mogelijk thuis werken en online vergaderen, maar ook af en toe weer in aangepaste bezetting op kantoor. Toch wel fijn om mijn collega’s ook in het echt te zien…!”

Toch achter de schermen veel werk verzet
“Hoewel de wereld om ons heen soms wel stil leek te staan, gebeurde er om ons heen juist heel veel. Achter de schermen is enorm veel werk verzet om Brabant in beweging te houden en voorbereidingen te treffen op de ‘anderhalvemetersamenleving’.”
Jan vindt het erg mooi om te merken dat ondanks, of misschien wel mede dankzij de hectiek er steeds veel, prettig en constructief samengewerkt is. “Via de digitale weg gingen de contacten met provincie en vervoerders onverminderd door. En ook onze werkgroepleden bleven op aangepaste wijze betrokken.”
“We hebben met elkaar onze zorgen gedeeld”, zo concludeert Jan. “Laten we die nu vooral omzetten in gedeelde uitdagingen, zodat we samen toe kunnen werken naar gedeelde mobiliteit.”

Met vertrouwen vooruit
Jan: “Ik kijk op een paar vreemde eerste maanden terug en tegelijkertijd met vertrouwen vooruit. Het openbaar vervoer heeft zich dubbel en dwars bewezen als een ‘vitale sector’. Vitaal, omdat zij onmisbaar is om Nederland in beweging te houden, maar ook vol vitaliteit omdat iedereen in én rond deze sector ondanks alle tegenslagen enthousiasme laat zien!”

 

Wil jij ook vertellen over jouw betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant? Stuur dan een e-mail naar info@reizigersoverlegbrabant.nl.