Arriva.

Arriva verzorgt, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, het busvervoer in West- en Oost-Brabant.

Logo ArrivaArriva in Brabant
Arriva rijdt, voor wat betreft Brabant, in en rondom Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. En dat onder de naam 'Bravo'.

Arriva Nederland
Arriva verzorgt ook in diverse andere Nederlandse provincies het personenvervoer. Arriva Nederland kent zo’n 5.500 medewerkers. Zij verzorgen het trein- en busvervoer, maar Arriva is ook actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring. Tevens verzorgt dit vervoersbedrijf het vervoer op Amsterdam Airport Schiphol.
Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, die in 14 Europese landen actief is. Deutsche Bahn is de eigenaar van Arriva Group.

Ambities

Klimaatambities
De kern van Arriva's klimaatambities is haar streven om binnen vijf jaar CO2-neutraal te zijn. Hiervoor vervangt en moderniseert Arriva haar vervoersmiddelen. Daarnaast richt Arriva zich op klimaat verantwoord rijden en maakt ze zo veel mogelijk gebruik van duurzame gebouwen. Ook ondersteunt Arriva projecten van partners op het gebied van duurzaamheid.

Sociale ambities
Vanuit haar sociale ambitie, biedt Arriva vervoersbewijzen die speciaal gericht zijn op de behoeftes van kwetsbare groepen. En geeft ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om bij Arriva te werken. Daarnaast heeft ze oog voor de leefbaarheid in dunner bevolkte delen en reizigers met een fysieke beperking. Ook sponsort Arriva andermans initiatieven op het gebied van sport, cultuur en milieu.

Diversiteitsambities
De diversiteitsambities van Arriva komen tot uiting door haar aandacht voor een realistische afspiegeling van de samenleving op de werkvloer. Hierbij gaat het om leeftijd, sekse, geaardheid, cultuur, religie en etniciteit.

Deel deze pagina via