Onderzoek

ROB en Fietsersbond onderzoeken fietsbeleving bij bushaltes.

Fietsen bij haltes

Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond onderzoeken samen de beleving van het fietsen van en naar de bushalte. Dit ook met het oog op het steeds vaker strekken van buslijnen.

Het onderzoek van Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond richt zich op de beleving van de fiets als vervoersmiddel naar en vanaf de halte. Ook wordt daarbij gekeken naar de invloed ervan op de busbeleving.

Gestrekte buslijnen
Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond willen met dit onderzoek inzicht krijgen in de wensen bij en de gevolgen van het strekken van buslijnen. Gestrekte buslijnen zijn meer rechtstreekse lijnen om de dorpen heen, in plaats van kronkelende er doorheen. Er wordt steeds meer ingezet op het aantrekkelijker maken van deze ‘dikke lijnen’.
Zodoende wordt onder andere gevraagd naar de belangrijkste reden om de fiets te gebruiken en de tijd die men bereid is om te fietsen naar de halte. Juist ook bij het strekken van lijnen. Daarnaast komt het belang van de fietsvoorzieningen aan bod. Zo ook de suggesties voor verbetering van die voorzieningen en de invloed daarvan.

Ook deelnemen?
Deelnemen aan dit onderzoek kan hier. Wil je (als OV-reiziger) ook deelnemen aan de andere toekomstige onderzoeken over het Brabantse openbare vervoer? Schrijf je dan in voor het OV Reizigerspanel Brabant.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

In de week van 19 september leerden de leden van Reizigersoverleg Brabant meer over onder andere vervoerskunde, automatisch in- en uitchecken en het flex- en regiovervoer. Om de kennis en kunde van de...

Organisatie

Wil jij meebouwen aan de kwaliteit van mobiliteit voor reizigers in Brabant? En dat op het niveau van visie en beleid? Word dan bestuurslid bij Reizigersoverleg Brabant. Reizigersoverleg Brabant komt...

Overig

Na de zomervakantie lukte het de Brabantse busvervoerders nog niet op alle lijnen en tijdstippen het aanbod op te schalen. En eind augustus kondigde NS aan dat zij hun dienstregeling nog verder gaan...