Onderzoek

ROB en Fietsersbond onderzoeken fietsbeleving bij bushaltes.

Fietsen bij haltes

Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond onderzoeken samen de beleving van het fietsen van en naar de bushalte. Dit ook met het oog op het steeds vaker strekken van buslijnen.

Het onderzoek van Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond richt zich op de beleving van de fiets als vervoersmiddel naar en vanaf de halte. Ook wordt daarbij gekeken naar de invloed ervan op de busbeleving.

Gestrekte buslijnen
Reizigersoverleg Brabant en de Fietsersbond willen met dit onderzoek inzicht krijgen in de wensen bij en de gevolgen van het strekken van buslijnen. Gestrekte buslijnen zijn meer rechtstreekse lijnen om de dorpen heen, in plaats van kronkelende er doorheen. Er wordt steeds meer ingezet op het aantrekkelijker maken van deze ‘dikke lijnen’.
Zodoende wordt onder andere gevraagd naar de belangrijkste reden om de fiets te gebruiken en de tijd die men bereid is om te fietsen naar de halte. Juist ook bij het strekken van lijnen. Daarnaast komt het belang van de fietsvoorzieningen aan bod. Zo ook de suggesties voor verbetering van die voorzieningen en de invloed daarvan.

Ook deelnemen?
Deelnemen aan dit onderzoek kan hier. Wil je (als OV-reiziger) ook deelnemen aan de andere toekomstige onderzoeken over het Brabantse openbare vervoer? Schrijf je dan in voor het OV Reizigerspanel Brabant.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

In lijn met de adviezen van Reizigersoverleg Brabant wordt de tariefsverhoging in Brabant in 2023 beperkt. Hierbij gaat het onder meer om de toeslag voor cashloos betalen in het busvervoer en de...

Onderzoek

De Fietsersbond en Reizigersoverleg Brabant zien kansen in het verbeteren van met name het toezicht op, het veiligheidsgevoel bij en de ruimte voor de fietsenstalling bij haltes. Hierbij baseren zij...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant heeft Willard Peetoom, lid van de Werkgroep Zuidoost-Brabant, uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022. Willard Peetoom werd op 8 december jongstleden, tijdens de...