Onderzoek

Tweederde van busreizigers verwacht minimaal evenveel busreizen na coronaperiode.

Tweederde van Brabantse busreizigers verwacht evenveel of meer met de bus te reizen na coronaperiode.

Van de busreizigers in Brabant verwacht 65%, in vergelijking met 2019, minimaal evenveel met de bus te gaan reizen zodra er geen beperkende coronamaatregelen meer zijn. Dit blijkt uit onderzoek onder 503 reizigers via het OV Reizigerspanel Brabant afgelopen januari.

Van de busreizigers denkt 45%, bijvoorbeeld in de periode nadat een groot deel van de Nederlanders is gevaccineerd, evenveel met de bus te gaan reizen als in 2019.  Ruim 20% verwacht dan (veel) meer busreizen te maken.

Vooral sociaal-recreatieve reizen
Van de mensen die evenveel of vaker verwachten te gaan reizen, heeft bijna de helft voornamelijk een sociaal-recreatief reisdoel. En bijna één derde is forens. Kijkend naar hoogfrequente reizigers, verwacht 61% minimaal evenveel met de bus te reizen.

Bus en fiets nog steeds meest gebruikt na corona
De verwachting is dat na opheffing van de coronamaatregelen, net als in 2019, de bus en fiets het meest zullen worden gebruikt. Zo denkt 62% van de busreizigers dan het meest met de bus te reizen en 42% het meest met de fiets. In 2019 ging dat om respectievelijk 56% en 49%.
Tussen het einde van de huidige lockdown en de opheffing van de coronamaatregelen wint naar verwachting de fiets het ternauwernood van de bus. Ook lijkt er een verschuiving te komen als het gaat om het op twee na populairste vervoersmiddel; in 2019 was dat het lopen, in de tussenperiode de eigen motor/auto en na de coronamaatregelen de trein.

Reacties

Reactie toevoegen

Voer hier jouw naam in
Geef hier jouw email adres op. Het email adres wordt niet gepubliceerd.
Plaats hier jouw reactie

Laatste nieuws

Organisatie

‘Corona’, ‘openbaar vervoer’ en ‘Reizigersoverleg Brabant’. Drie ingrediënten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jan Geurts, Bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant, geeft jou graag een...

Organisatie

In ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Frank Staps, sinds maart 2020 lid van onze Werkgroep Oost-Brabant. Als relatief...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Hans van den Hatert, sinds 2018 lid van onze Werkgroep Zuidoost-Brabant....