Organisatie

Vraag naar OV-gidsen neemt toe.

Vraag naar OV-gidsen neemt toe.

Het aantal aanvragen voor de inzet van de OV-gidsen van Reizigersoverleg Brabant is de afgelopen periode opmerkelijk toegenomen. Reizigersoverleg Brabant investeert daarom extra in haar voorlichting en de werving van nieuwe OV-gidsen. 

De OV-gidsen van Reizigersoverleg Brabant verlagen de drempel voor mensen om te reizen met het openbaar vervoer door hen te informeren en enthousiasmeren tijdens theorie- en praktijkbijeenkomsten. Een mogelijke verklaring voor de groeiende vraag hiervoor is de extra inspanning van gemeentes om tegemoet te komen aan de weer toenemende mobiliteit.

Volle agenda
Onlangs vonden er nog bijeenkomsten over de Voor Elkaar Pas van Arriva plaats. Momenteel richten de OV-gidsen zich op de voorlichting tijdens de OV OpStapDagen, een project van de Regiotaxi Den Bosch. En vanaf eind april informeren ze onder andere Bredaase senioren in samenwerking met Wonen met Gemak. Toekomstige bijeenkomsten worden veelal gecommuniceerd via lokale media.

Continue doorontwikkeling
Gezien het veranderende reisgedrag en diverse technische ontwikkelingen, actualiseert Reizigersoverleg Brabant continu haar voorlichting. Zo is onlangs de inhoud van de voorlichting verbreedt. Naast het reizen met de OV-chipkaart wordt voortaan ingegaan op andere (toekomstige) betaalwijzen en nieuwe vormen van mobiliteit.

Werving OV-gidsen
Om ook later in te kunnen blijven gaan op aanvragen, werft Reizigersoverleg Brabant momenteel nieuwe OV-gidsen. Geïnteresseerden vinden hier meer informatie.
 

Onderstaand een impressie van recente OV-bijeenkomsten…

 

Afbeeldingsbijlage
Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Op 12 april jongstleden overdachten de leden van Reizigersoverleg Brabant de mobiliteitsontwikkelingen. Dit met het oog op de rol en positie van de organisatie in 2028. De komende jaren beweegt het...

Advies

Reizigersoverleg Brabant kan zich vinden in het voorstel van Hermes om de haltes Koningin Julianalaan en de Lissevenlaan in Aalst op te heffen. Reizigersoverleg Brabant stemt in met de opheffing van...

Organisatie

Wil jij meebouwen aan de kwaliteit van mobiliteit voor reizigers in Brabant? En dat op het niveau van visie en beleid? Word dan bestuurslid bij Reizigersoverleg Brabant. Reizigersoverleg Brabant komt...