Organisatie

‘Vrijwilliger van het jaar 2020’: Jeanne Berkelmans.

Jeanne Berkelmans

Jeanne Berkelmans, lid van de Regionale Werkgroep Oost-Brabant, ALV-lid en OV-gids, is door Reizigersoverleg Brabant uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar 2020’.

Jeanne Berkelmans is vrijwilliger van het jaar vanwege haar grote betrokkenheid bij Reizigersoverleg Brabant. Ter ere hiervan boden Proces- en Bureaumanager Jan Geurts en Proces- en Communicatiemanager Nienke Schuurmans op 17 december jongstleden, geheel coronaproof, haar de inmiddels bekende bokaal en een bos bloemen aan.

Werkgroeplid, OV-gids en…
Jeanne is een zeer toegankelijk lid van de Regionale Werkgroep Oost-Brabant. Vanuit die rol zet ze bijvoorbeeld haar ervaring met doven en slechthorenden in die ze heeft opgedaan tijdens haar carrière bij Kentalis.
Zo nam zij het initiatief om binnen Reizigersoverleg Brabant te kijken naar doven en slechthorenden in de bus. Dit resulteerde in een samenwerkingsverband tussen Kentalis, Stichting Hoormij en Reizigersoverleg Brabant, dat eind 2020 overging in een afrondende fase. Dit project is niet alleen gesterkt door haar kennis en ervaring, maar ook door haar vaardigheden als OV-gids. Al jarenlang organiseert ze namens Reizigersoverleg Brabant bijeenkomsten voor mensen die een drempel ervaren voor het gebruik van het openbaar vervoer.
Ook organiseerde ze dit jaar een excursie bij Kentalis voor alle geïnteresseerden binnen Reizigersoverleg Brabant. “Dit was een groot succes”, zo concludeert het bestuur.

…ALV-lid.
Naast haar functie als werkgroeplid en OV-gids sluit ze regelmatig aan bij de Algemene Leden Vergadering van Reizigersoverleg Brabant. Daarin vertegenwoordigt ze de Fietsersbond. “Jeanne komt steeds trouw op de vergaderingen en stelt altijd goede vragen”, aldus het bestuur. “We zijn enorm blij met haar actieve en opbouwende inbreng.”

Reacties

Reactie toevoegen

Voer hier jouw naam in
Geef hier jouw email adres op. Het email adres wordt niet gepubliceerd.
Plaats hier jouw reactie

Laatste nieuws

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Cees Jansen, lid van onze Werkgroep West-Brabant. “Ik heb een hekel aan...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant nodigde eind januari Arriva en Hermes uit voor een gesprek met de Werkgroepen Zuidoost-, Oost- en West- Brabant over de (post)coronasituatie van het openbaar vervoer. Daarbij...

Organisatie

“Mobiel zijn betekent vrijheid. Gaan en staan waar je wilt. Dat is cruciaal voor de zelfredzaamheid van onze doelgroep; mensen met een ziekte of beperking. Daar samen met Reizigersoverleg Brabant...