Organisatie

Werkgroepbijeenkomsten: Nabogo, HOV3 en Brainportlijnen.

Nabogo

Tijdens de bijeenkomsten van de Werkgroepen West-, Oost- en Zuidoost-Brabant in november stonden diverse regionale actualiteiten centraal, waaronder Nabogo, HOV3 en de toekomstige Brainportlijnen. Deze bijeenkomsten zorgden niet alleen voor meer kennis bij de leden, maar versterkten ook de dialoog met de initiatiefnemers. 

De drie bijeenkomsten van de Werkgroepen West-, Oost en Zuidoost-Brabant in november hadden elk een eigen regionaal thema. Bij elke bijeenkomst schoven ook leden van andere werkgroepen aan voor de nodige kennisuitwisseling. Alle vragen en opmerkingen van de leden worden door de initiatiefnemers van deze projecten meegenomen in het verdere verloop.

Werkgroep West-Brabant: Nabogo
Tijdens het overleg van de Werkgroep West-Brabant op donderdag 11 november werd de pilot met Nabogo door de initiatiefnemer ervan en de Provincie Noord-Brabant toegelicht. Nabogo is een app waarmee je eenvoudig anderen kunt vinden om mee te carpoolen. Deze vervoersdienst wordt uitgezet in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht. 

Werkgroep Zuidoost-Brabant: HOV3
Op maandag 15 november praatte de gemeente Eindhoven voornamelijk de leden van de Werkgroep Zuidoost-Brabant bij over de toekomstige HOV3-lijn. Deze derde hoogwaardig Openbaar Vervoer lijn in Eindhoven gaat diverse grote werkgevers in het Noordwestelijke deel van de stad met het overige HOV-netwerk verbinden. Het bestemmingsplan ligt nu ter inzage. Medio 2022 start de realisatie ervan.

Werkgroep Oost-Brabant: Brainportlijnen
Het overleg van de Werkgroep Oost-Brabant op dinsdag 23 november stond in het teken van de plannen om de Brainportregio bereikbaar te houden. Zo ging de Provincie Noord-Brabant in op Bus Rapid Transit in Oost-Brabant en op het collectief vervoer naar De RUN. 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

Mensen die afgelopen augustus, september en/of oktober met de bus door Brabant reisden, beoordelen hun reis gemiddeld met een 7,5. De dienstregeling blijkt het belangrijkste aspect tijdens die reis...

Advies

Reizigersoverleg Brabant heeft geen bezwaar tegen het opheffen van de halte Emmalaan in Deurne. Reizigersoverleg Brabant heeft de leden van de werkgroep Zuidoost gevraagd naar hun mening over het...

Organisatie

“Ik heb een goed beeld van wat er beter kan omdat ik zelf veel gebruik maak van het Brabantse openbaar vervoer”, aldus Jesse Vermeulen. We verwelkomen hem dan ook graag in de Werkgroep Oost-Brabant...