Organisatie

Afscheid bureaumanager Jan Geurts.

Jan Geurts

Eind dit jaar verlaat bureaumanager Jan Geurts Reizigersoverleg Brabant. Hij blikt graag terug op een tijd waarin hij het enorm naar zijn zin heeft gehad. Maar hij kijkt ook vooruit.

Begin 2020 nam Jan het stokje over van Anne-Marie Bos. Vanaf het allereerste moment stond het werk in het teken van Corona. Hij maakte in eerste instantie via talloze teams-vergaderingen kennis met zijn collega’s, vrijwilligers, vervoerders én provincie. Intussen is hij ook in levenden lijve een bekend gezicht van Reizigersoverleg Brabant.

“Rare beginperiode”
Jan: “Vanaf het allereerste moment heb ik het enorm naar mijn zin bij Reizigersoverleg Brabant. Ook al was de beginperiode wel heel raar. Alles was alléén digitaal. Dat maakte het inwerken wel lastig. Ook liep alles in de samenleving en zeker ook in het OV anders dan alle jaren daarvoor”. Van ongekende reizigersaantallen in 2019 ging het naar lege bussen tijdens de verschillende lockdowns. Dat was compleet onbekend voor reizigers, vervoerders, provincie en Reizigersoverleg Brabant. “Dat alles anders was gaf ook de ruimte om hier naar eigen gevoel invulling aan te geven, samen met fijne collega’s natuurlijk.”. Ondanks alles is het ROB ook deze periode goed doorgekomen. Toch staat het OV op dit moment nog voor grote uitdagingen. En daarmee het ROB ook. 

Nieuwe functie bij Provincie Noord-Brabant
Ondanks zijn enthousiasme voor zijn huidige functie, start Jan in het nieuwe jaar bij de Provincie Noord-Brabant. “Daar kwam een functie vrij als projectleider OV en doelgroepenvervoer. Velen weten dat ik wat heb met beide onderwerpen. De combinatie vind ik dan ook bijzonder interessant en dit is voor mij persoonlijk een mooie kans om mijn kennis en ervaring hiervoor in te gaan zetten. Maar dan wél samen met alle inzichten vanuit reizigersperspectief die ik bij Reizigersoverleg Brabant heb opgedaan!”
Deze nieuwe baan betekent dat Jan niet ver weg uit het netwerk is. Het OV en doelgroepenvervoer zullen de komende jaren steeds meer met elkaar te maken krijgen. “Het is een klein wereldje, dus ik zal veel mensen en organisaties weer gewoon tegenkomen in mijn nieuwe baan. En Reizigersoverleg Brabant hoort daar vast en zeker bij!”
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

In lijn met de adviezen van Reizigersoverleg Brabant wordt de tariefsverhoging in Brabant in 2023 beperkt. Hierbij gaat het onder meer om de toeslag voor cashloos betalen in het busvervoer en de...

Onderzoek

De Fietsersbond en Reizigersoverleg Brabant zien kansen in het verbeteren van met name het toezicht op, het veiligheidsgevoel bij en de ruimte voor de fietsenstalling bij haltes. Hierbij baseren zij...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant heeft Willard Peetoom, lid van de Werkgroep Zuidoost-Brabant, uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022. Willard Peetoom werd op 8 december jongstleden, tijdens de...