Organisatie

Excursieweek ROB 2022

Excursieweek ROB 2022

In de week van 19 september leerden de leden van Reizigersoverleg Brabant meer over onder andere vervoerskunde, automatisch in- en uitchecken en het flex- en regiovervoer.

Om de kennis en kunde van de leden van Reizigersoverleg Brabant op peil te houden, bezochten zij tijdens de excursieweek Arriva in Breda, Mobyyou in Eindhoven en PZN in Tilburg. Deze organisaties boden elk, op een enorm gastvrije manier, een interessant en leerzaam programma aan. Alle excursiedagen werden afgesloten met een gezellige lunch.

Van vervoerskunde...
Op de eerste excursiedag nam de vervoerskundige van Arriva de leden mee in de bus langs vervoerskundige highlights in Breda. De toer startte met een toelichting op het bus- en treinstation. Op de remise leerden de leden meer over het werk van een vervoerskundige en het dienstregelingsproces.

... tot automatisch in- en uitchecken...
De tweede dag stond in het teken van technologische ontwikkelingen; het automatisch in- en uitchecken met een app. Mobyyou toonde ter plaatse aan dat dit niet alleen een mooie toepassing voor in de bus is, maar ook uitkomst kan bieden bij bijvoorbeeld MacDonalds, de Spar, in het vliegtuig of in de trein.

... en flex- en regiovervoer
Op de derde dag vroegen de leden honderduit tijdens hun bezoek aan PZN. Dit is één van de aanbieders van het regio- en flexvervoer in Brabant. De leden werden op CS Tilburg opgehaald door een regiotaxi zodat zo'n rit direct aan den lijve ondervonden kon worden. Daarna stond een uitleg over de vervoerssystemen en de werking van de regiecentrale op de agenda, gevolgd door een bezoek aan het callcenter.

Voor kennis en verbondenheid
Met deze excursieweek investeert Reizigersoverleg Brabant in de kennis en kunde van haar leden. Bovendien zorgen deze activiteiten voor onderlinge verbondenheid en betrokkenheid. Via deze weg bedankt Reizigersoverleg Brabant nogmaals Arriva, Mobyyou en PZN voor hun moeite en gastvrijheid om dit mogelijk te maken. 

Onderstaand een impressie van de excursieweek. Ook ideeën voor een excursieweek? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant komt op voor de belangen van reizigers met het openbaar vervoer in Brabant. We zijn hét adviesorgaan van de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders op het gebied van...

Organisatie

Begin oktober is Astrid Buur gestart als Procesmanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze stelt zich graag aan je voor. Hoewel Astrid geen achtergrond heeft in het openbaar vervoer behalve incidenteel...

Onderzoek

OV-reizigers lijken, wat betreft het nieuwe betalen, in ieder geval waarde te hechten aan actuele betalingsinformatie, privacy, incheckgemak en goede communicatie. Zo blijkt uit de inventarisatie van...