Advies

Invoering hoogzomerdienstregeling in de herfstvakantie 2021 Hermes.

Invoering hoogzomerdienstregeling in de herfstvakantie 2021 Hermes.

Reizigersoverleg Brabant vindt het geen goed idee om een hoogzomer dienstregeling te rijden in de herfstvakantie op de lijnen 2, 4, 5, 402, 405 en 406.

Voorstel
In verband met Covid 19 en de toen afnemende reizigersaantallen adviseerde Reizigersoverleg Brabant eerder dit jaar wel positief over het eerder ingaan van de hoogzomerdienstregeling per 11 juli 2021.
In de herfstvakantie is er elk jaar een lichte afname van de reizigersaantallen. Daarom vroeg Hermes Reizigersoverleg Brabant of ze op bepaalde lijnen ook in de herfst- en kerstvakantie 2021 de hoogzomer dienstregeling mochten rijden.

Tendens
De landelijke tendens is nu dat er weer wat meer reizigers in de bus terugkomen. Hermes gaf onlangs aan dat het reizigersaantal, ten opzichte van 2019, nu rond de 60% ligt. Hoe deze groei zich na de zomervakantie verder ontwikkelt is nog niet te voorspellen. Reizigersoverleg Brabant stelt dan ook voor om de reizigersaantallen na de herfstvakantie te analyseren. Op basis hiervan kan later dit jaar een besluit worden genomen over invoering van de hoogzomerdienstregeling in de kerstvakantie 2021, mede op basis van de dan actuele reizigersaantallen. Lees het hele advies hier.

Akkoord
Inmiddels heeft Hermes laten weten dat ze het advies van Reizigersoverleg Brabant overnemen. Na de herfstvakantie zal in overleg worden besloten of het verantwoord is om in de kerstvakantie wel of geen hoogzomerdienstregeling aan te bieden.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

“Als ik ’s avonds naar een vergadering moest in een kleine kern, had ik soms een probleem omdat ik daar niet kon komen met openbaar vervoer.” aldus Corry. Zij is deze maand onze hoofdpersoon in de...

Organisatie

Reis jij wel eens met het OV in de omgeving van Eindhoven, Helmond en de Kempen? En maak je daarnaast ook gebruik van Taxbus. Dan zijn wij op zoek naar jou…. WMO-vervoer Reizigersoverleg Brabant praat...

Advies

Reizigersoverleg Brabant adviseert positief op de uitgangspunten voor het Programma van Eisen (PvE) van de Provincie Noord Brabant met betrekking tot de instroom van Zero Emissie (ZE) materieel in de...