Organisatie

Nieuw bestuurslid: Evert van Schoonhoven.

Nieuw bestuurslid: Evert van Schoonhoven

Per 17 mei jongstleden maakt Evert van Schoonhoven, als algemeen lid, onderdeel uit van het bestuur van Reizigersoverleg Brabant. Hij nam, tijdens de Algemene Leden Vergadering, het stokje over van Ad Couwenberg.

Evert is, vanaf zijn jonge jaren al, maatschappelijk actief als verenigingsbestuurder, gemeenteraadslid, lid van Provinciale Staten en initiatiefnemer van verschillende projecten op het gebied van cultuur, sport en volksgezondheid. “Ik wil die ervaringen, vaardigheden, kennis en mijn netwerk inzetten voor een toekomstbestendige OV-voorziening. Ook vanuit mijn blik als fervent OV-reiziger”, aldus Evert die geen auto rijdt.

Van regionaal naar provinciaal
Evert is sinds twee jaar al lid van de Regionale Werkgroep Oost-Brabant van Reizigersoverleg Brabant. “Ik wil me nu ook gaan inzetten voor de gehele provincie”, zo stelt Evert. “Goede mobiliteit wordt steeds belangrijker. De vergrijzing en de daarmee groeiende zorgbehoefte vereist een goede OV-voorziening in de stad, maar zeer zeker ook in het landelijk gebied.”

Groot netwerk
Doordat Evert al jaren maatschappelijk actief is, heeft hij een uitgebreid netwerk dat hij graag inzet. Zo is hij momenteel landelijk coördinator van het ondersteuningsteam Nederland Zorgt voor Elkaar. Evert: “Dit is een landelijke vereniging voor bewonersinitiatieven op het gebied van welzijn, zorg en wonen. Ik ondersteun de wijk- en dorpsbewoners om sociale netwerken te bouwen. Zo kunnen ze zelf de regie voeren over hun eigen leefomgeving. Denk daarbij aan zorgcoöperaties, dorpsondersteuners en coöperatief particulier opdrachtgeverschap bij woonzorgprojecten.” Daarnaast is Evert voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen in Noord-Brabant. 

“Reizigers als medeproducent”
Everts idee is dat inwoners die gebruik maken van het OV ook bereid zijn om medeproducent te worden van het OV. “Denk hierbij aan buurtbusprojecten, dorpsauto’s, een vervoersdienst van de zorgcoöperatie, enzovoort. Hierover ga ik de komende jaren graag het gesprek aan. Maar eerst wil ik de vereniging nog beter leren kennen. Dit om de belangen van de reizigers in onze provincie, samen met de al dan niet nieuwe bestuursleden, zo goed mogelijk te kunnen behartigen”, aldus Evert.
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

Slechts de helft van de reizigers vindt het positief dat veel diensten binnen het Brabantse openbaar busvervoer digitaal zijn. Dit blijkt uit online en offline onderzoek onder 478 reizigers. Volgens...

Organisatie

Jaap Goossens werkt sinds maart als Procesmanager Zuidoost-Brabant bij Reizigersoverleg Brabant. Hij stelt zich graag verder aan je voor en neemt je graag mee in zijn streven om “het dagelijks leven...

Organisatie

Astrid Buur gaat per 1 maart, naast haar werk als procesmanager voor de concessie West-Brabant, ad interim aan de slag als Bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze heeft jarenlange ervaring op...