Advies

Reizigersoverleg Brabant actief betrokken bij transitieplan openbaar vervoer.

Transitieplan openbaar vervoer

Arriva, Hermes en de Provincie Noord-Brabant gaan Reizigersoverleg Brabant actief betrekken bij de opschaling van het openbaar vervoer in Brabant. Dit is de uitkomst van overleg over ons advies over de vanwege corona aangepaste dienstregelingsplannen voor 2021. Deze plannen zijn op 10 november jongstleden goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten.

In ons instemmende advies over de aangepaste dienstregelingsplannen uiten we zorgen over met name de regio’s waarin drastische wijzigingen voorzien zijn. Hierbij benadrukken we dat onze instemming geen betrekking heeft op het aanbod tijdens de opschaling ná de corona-beperkingen.

Opnieuw advies uitbrengen.
De invulling van het transitieplan voor de opschaling ligt in handen van Arriva en Hermes. Afgesproken is dat zij daarin samen met ons optrekken. De Provincie Noord-Brabant zal het proces voor dit plan uitstippelen. Dit omvat mede de zaken die al op landelijk niveau afgestemd zijn.
Deze samenwerking komt tegemoet aan ons advies om tijdens de opschaling opnieuw advies uit te kunnen brengen. We pleiten daarbij voor voorrang van de regio’s waarin drastische wijzigingen plaatsvonden. In deze regio’s moet als eerste gekeken worden naar een nieuwe dienstregeling of andere mobiliteitsoplossing.

Monitoring.
Het advies van Reizigersoverleg Brabant spitst zich tevens toe op de monitoring tijdens een toename van de mobiliteitsbehoefte. Zo vragen we de vervoerders om continu extra alert te zijn op ritten die tegen het reizigersmaximum aan zitten. Ook wijzen we op het veiligheidsgevoel bij de reiziger, gelet op de mogelijke afstand tot medereizigers in de bus.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

De website van Reizigersoverleg Brabant, die per 1 februari vernieuwd is, wordt door bezoekers gemiddeld beoordeeld met een 7,8. Dit blijkt uit onderzoek via het OV Reizigerspanel Brabant. Veel...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant verdiept zich sinds enkele maanden nog verder in het regiovervoer. De reden hiervoor is de steeds verdere samenhang van deze vervoersvorm met het reguliere openbare busvervoer...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Marian van Hal, één van de tien OV-gidsen. De OV-gidsen van...