Onderzoek

ROB onderzoekt digitale zelfredzaamheid.

Smartphone

Reizigersoverleg Brabant gaat onderzoek doen naar de behoefte aan ondersteuning onder reizigers met een lage(re) digitale zelfredzaamheid. De uitkomsten bieden mogelijk handvaten om eventuele (verdere) digitale uitsluiting te voorkomen.

Het onderzoek van Reizigersoverleg Brabant richt zich op de middelen, vaardigheden en ervaring van mensen om zich zelfstandig te bewegen in de digitale wereld van het Brabantse openbaar vervoer. Het accent ligt daarbij op de mate waarin reizigers met een lage(re) digitale zelfredzaamheid behoefte hebben aan oplossingen en hun voorkeur voor specifieke oplossingen.

Vertaling naar Brabantse oplossingen
Een eerder vergelijkbaar landelijk onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteit vormt de inspiratie voor onder andere de te onderzoeken oplossingsrichtingen. Reizigersoverleg Brabant neemt de vertaling van deze ondersteuningsbehoefte naar de Brabantse situatie mee in haar advisering richting de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders.

Digitale én fysieke uitvraag
Normaal gesproken zet Reizigersoverleg Brabant haar onderzoek uit via het digitale OV Reizigerspanel Brabant. Vanwege de (eventuele) digitale paradox, zullen nu ook fysieke vragenlijsten gebruikt worden. De verspreiding hiervan gebeurt in mei en juni.

Deelnemen?
Vertegenwoordig jij een achterban die tot de doelgroep van dit onderzoek behoort? Reizigersoverleg Brabant komt graag met je in contact om te kijken hoe we jouw achterban in dit onderzoek kunnen betrekken.
Ben je zelf individueel reiziger en wil je meedoen? Meld je dan aan voor het digitale OV Reizigerspanel Brabant of contact ons voor een fysieke vragenlijst.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Op 12 april jongstleden overdachten de leden van Reizigersoverleg Brabant de mobiliteitsontwikkelingen. Dit met het oog op de rol en positie van de organisatie in 2028. De komende jaren beweegt het...

Advies

Reizigersoverleg Brabant kan zich vinden in het voorstel van Hermes om de haltes Koningin Julianalaan en de Lissevenlaan in Aalst op te heffen. Reizigersoverleg Brabant stemt in met de opheffing van...

Organisatie

Wil jij meebouwen aan de kwaliteit van mobiliteit voor reizigers in Brabant? En dat op het niveau van visie en beleid? Word dan bestuurslid bij Reizigersoverleg Brabant. Reizigersoverleg Brabant komt...