Organisatie

ROB’er uitgelicht: Willard Peetoom.

ROB'er uitgelicht: Willard Peetoom.

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Willard Peetoom, lid van onze werkgroep Zuidoost-Brabant.

Ontzettend nieuwsgiering
“Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar nieuwe dingen en wil ze graag uitproberen”. Zo heeft Willard al uitgebreid gebruik gemaakt van de diverse deelconcepten. “De elektrische scooter, stepjes maar ook taxidiensten zoals Uber & Bravoflex, ik probeer ze allemaal en ik gebruik ze wanneer dat het beste uitkomt".

Student
Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn studie toegepaste psychologie en doe ik een afstudeeronderzoek naar robottechnologie in de horeca, zo verteld Willard. Regelmatig reis ik daarvoor van mijn woonplaats Helmond naar de Fontys Hogeschool in Eindhoven. En omdat ik het ook ontzettend leuk vind om met vrienden leuke dingen te gaan doen of om te gaan wandelen in de natuur, kom ik op veel plaatsen.

Generatie Z
Studenten maken het meeste gebruik van het openbaar vervoer en gepensioneerden het minste. In dat kader geeft Willard aan “De ervaringen die ik als student opdoe tijdens mijn reistraject van Helmond naar TU Eindhoven, deel ik met Reizigersoverleg Brabant. Op deze manier geef ik de visie van de jongere generatie op het openbaar vervoer en krijgt Reizigersoverleg Brabant actuele input over de mobiliteit in Zuidoost-Brabant.

Inspirerend
Willard verteld ook over zijn dreefveer, want dat is mobiliteit op een creatieve en constructieve manier verbeteren. “Reizigersoverleg Brabant betrekt en informeert haar leden op verschillende manieren, zodat we goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. De gastsprekers die verdieping/verbreding geven over een bepaald onderwerp vind ik het meest inspirerend. Enkele jaren geleden kwam iemand van Flixbus langs om het concept uit te leggen, terwijl ik er zelf al gebruik van maakte om steden in het buitenland te bezoeken zoals Brussel en Gent”.

Helmond
Over zijn woonplaats Helmond verteld Willard dat hij het deelvervoer systeem goed vindt passen. Helmond heeft 4 treinstations dat is bijzonder want Eindhoven heeft 2 treinstations en 2 keer zoveel inwoners. “Ik maak vaak gebruik van de fiets en de deelscooter en ook reis ik graag met de bus. Zo was er een bijzondere rit in een bus versierd met slingers en ballonnen omdat de chauffeur zijn afscheidsrit reed met vrienden en familie. Minder leuk vind ik het als ik op een regenachtige dag net te laat ben voor de bus en dan een tijdje moet wachten op de volgende”.

Toekomst
Maar als hij dan toch moet wachten dan doet Willard dat graag bij Sandroos. "Lekkere koffie hebben ze daar, ze hebben al een paar keer de Helmondse Cappuccino Award gewonnen. Verder vind ik het ontzettend mooi om te zien dat nu, in de corona-crisistijd, de reiziger niet wordt vergeten, ondanks de enorme impact die het coronavirus heeft op de samenleving".

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Net als ieder jaar brengt Reizigersoverleg Brabant rond de zomervakantie haar advies uit over de exploitatieplannen van de vervoerders, met daarin de dienstregelingsplannen voor het volgende jaar...

Organisatie

Dinsdag 14 september is het zover: Al onze negen OV-gidsen zijn weer bij elkaar! In een zaaltje, op 1,5 meter afstand van elkaar, dat nog wel. Het is een “terugkomdag” want na bijna 1,5 jaar gaan deze...

Advies

Arriva rijdt twee jaar langer door in West-Brabant. Vanwege corona is het niet realistisch om op korte termijn te verwachten dat vervoersbedrijven een gunstige inschrijving doen op een aanbesteding...