Organisatie

Word bestuurslid bij ROB.

Word bestuurslid bij ROB.

Wil jij meebouwen aan de kwaliteit van mobiliteit voor reizigers in Brabant? En dat op het niveau van visie en beleid? Word dan bestuurslid bij Reizigersoverleg Brabant. 

Reizigersoverleg Brabant komt op voor de belangen van reizigers met het openbaar vervoer in Brabant. Als officieel adviesorgaan voor de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders doen we er alles aan om hun reis te verbeteren. Voor verdere versterking van die ambitie en wegens het aflopen van bestuurstermijnen, zoeken we een nieuwe voorzitter en een nieuwe penningmeester.

Wat ga je doen? 
Als vrijwillig bestuurslid draag je bij aan de continuïteit van de organisatie. Je stelt daarvoor de visie en missie op en draagt die uit, met name op provinciaal bestuurlijk niveau. Je stuurt het bureau, dat onder andere de advisering verzorgt en diverse projecten coördineert, op afstand aan. Daarnaast onderhoud je het contact met onder andere de leden van de Algemene Leden Vergadering en diverse externe partners. 
Jouw specifieke rol, die van voorzitter of penningmeester, stemmen we onderling af. Hetzelfde geldt voor de verdeling van de inhoudelijke portefeuilles. Jouw interesses en achtergrond zijn daarbij belangrijke pijlers. 

Wat levert het je op? 
Als bestuurslid kan jij, vanuit reizigersperspectief, invloed uitoefenen op de kwaliteit van de mobiliteit binnen Brabant. Je vervult daardoor een dankbare maatschappelijke rol; je draagt bij aan de onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast bouw je je kennis over mobiliteit verder uit. Ook doe je veel nieuwe connecties op, bijvoorbeeld bij de Provincie Noord-Brabant, de vervoerders, collega-organisaties en intern. Je ontvangt een bescheiden vrijwilligersvergoeding. 

Wat breng jij mee? 
Je bent bereid om gemiddeld een halve dag in de week jouw bestuurlijke ervaring en netwerkersmentaliteit voor Reizigersoverleg Brabant in te zetten. Je reist (normaal gesproken) zelf, bij voorkeur regelmatig, met het openbaar vervoer. En je hebt interesse in of kennis over mobiliteit. Daarnaast heb je affiniteit met vrijwilligerswerk en woon je in Brabant. 
Belangrijk is dat je geen bestuurlijke of vertegenwoordigende functie in een politieke partij of gemeente hebt. Ook heb je geen (recente) directe connecties met de Provincie Noord-Brabant of mobiliteitsaanbieders in Brabant. Wat betreft de voorzittersrol is onafhankelijkheid, met name ten opzichte van onze aangesloten verenigingen, een vereiste. 

Interesse? 
Ben jij enthousiast over een bestuursfunctie bij Reizigersoverleg Brabant? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Herman Bouma, voorzitter bij Reizigersoverleg Brabant, via 06-44328714. Meer informatie over onze organisatie vind je ook op www.reizigersoverlegbrabant.nl.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant verbreedt haar blikveld. In (de aanloop naar) 2030 komen we op voor de belangen van (potentiële) reizigers in met name de bus en het deelvervoer, inclusief hun aansluitende...

Overig

Arriva en Hermes rijden vanaf eind augustus een aangepaste dienstregeling, ook om de betrouwbaarheid voor de reiziger te waarborgen. Reizigersoverleg Brabant waardeert dit streven naar betrouwbaarheid...

Onderzoek

De Provincie Noord-Brabant, Hermes, Arriva en Reizigersoverleg Brabant doen in september en oktober onderzoek naar de ervaringen van reizigers met OVpay. Door dit onderzoek krijgen de Provincie Noord...