Onderzoek

Groter gebruik OVPay bij lager tarief en meer gemak.

Pinautomaat in bus

Reizigers in Brabant zijn redelijk bekend met OVPay en zien het als een gemakkelijk betaalmiddel. Wel verwachten zij OVPay meer te gaan gebruiken zodra het reizen goedkoper wordt. Dit blijkt uit onderzoek van Reizigersoverleg Brabant, Arriva, Hermes en de Provincie Noord-Brabant.

Het OV Reizigerspanel Brabant wijst uit dat ongeveer een derde van de reizigers in Brabant met OVPay heeft gereisd. Van de weinige reizigers die niet bekend waren met OVPay verwacht een ruime helft het betaalmiddel in de toekomst te gaan gebruiken.

Meer gebruik OVPay door goedkopere reizen…
Ruim 8 op de 10 reizigers geven aan (vaker) OVPay te gebruiken als het reizen goedkoper wordt. Arriva, Hermes en de Provincie Noord-Brabant stellen dan ook duidelijk te gaan communiceren zodra abonnementen en kortingen geldig worden.

… en meer gemak
Reizigers beoordelen het gemak met gemiddeld een 8. Toch zou twee derde (vaker) met OVPay gaan reizen als het (nog) gemakkelijker wordt. Bijvoorbeeld het aanmaken van een declaratieoverzicht scoort nu wat lager. De vervoerders beloven extra aandacht hiervoor zodra met accounts gewerkt kan worden.

Ook deelnemen aan het OV Reizigerspanel Brabant? Word lid!

Deel deze pagina via

Reacties

Lex van Rootselaar

Als 60-plusser ga ik niet met ovpay reizen, want dan loop ik (op busvervoer) mijn 36% korting kwijt en zoveel goedkoper zal dat reizen niet worden, dus blijf ik absoluut mijn ov-chipkaart gebruiken. Zolang banken geen leeftijdscode op bankpassen mogelijk maken althans.

Profile picture for user Nienke Schuurmans
Reizigersoverleg Brabant

Het is inderdaad belangrijk dat onder andere leeftijdskorting toepasbaar wordt bij OVPay. Daarom ook ons overleg met de vervoerders over duidelijke communicatie zodra abonnementen en kortingen geldig worden.

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

Reizigersoverleg Brabant kan zich vinden in het voorstel van Hermes om lijn 319, de lijn tussen Eindhoven en Reusel, bij Hapert via de N284 te laten rijden. Het niet meer door de kern rijden van lijn...

Advies

Reizigersoverleg Brabant is positief over het voorstel van de gemeente Waalwijk om een tegenhalte voor lijn 300 en 301 toe te voegen aan de Blyde Incomstenlaan. Bij de nieuwe halte op de Blyde...

Advies

De Provincie Noord-Brabant en Reizigersoverleg Brabant bespraken maandag 18 maart de aanbestedingsstrategie voor de concessie Oost-Brabant. Tijdens het overleg over de aanbestedingsstrategie...