Advies

Helmond centrum routewijziging lijn 261.

Helmond centrum routewijziging lijn 261.

Reizigersoverleg Brabant adviseert positief over de routewijziging van lijn 261 in Helmond centrum per 23 augustus 2021. Met dit voorstel worden er nauwelijks reizigers gedupeerd en wordt de lijn aantrekkelijker voor reizigers vanuit het ziekenhuis.

Werkzaamheden en vervallen halte
Tot vorig jaar reed lijn 261 vanaf halte Piet Blomplein via de Kanaaldijk N.O., maar deze is langdurig afgesloten voor doorgaand verkeer i.v.m. grootschalige (bouw)werkzaamheden. De halte bij Keyserinnedael is komen te vervallen, hier was nauwelijks animo voor. Op het Piet Blomplein heeft lijn 261 bovendien nog een wachttijd van 9 minuten.

Ziekenhuis sneller bereikbaar
Reizigers die vanuit het ziekenhuis terugreizen naar Aarle-Rixtel of Lieshout en verder, moeten nu eerst meereizen naar het eindpunt Piet Blomplein en hier 9 minuten wachten waarna de terugweg pas aanvangt. 
Het voorstel is om per 23 augustus 2021 het laatste deel van de route aan te passen: Vertrek Piet Blomplein, Havenweg, brugje over rechts af Kanaaldijk N.W. West, links af de Beatrixlaan in om vervolgens weer op de Steenweg uit te komen. Dan weer langs de halte Elkerliek te rijden en vervolgens Bachlaan.

Communicatie
Reizigersoverleg Brabant vraagt Hermes op tijd te beginnen met de communicatie van bovenstaande routewijziging richting de reizigers. Lees het hele advies hier. 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

Tegenwoordig is alles steeds meer digitaal. Zo ook in het Brabantse openbare bus- en deelvervoer. Voor sommigen handig. Voor anderen niet. Reizigersoverleg Brabant doet daarom onderzoek naar mogelijke...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant is een non-profit organisatie die de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer (ov) behartigt. We zijn hét adviesorgaan van de Provincie Noord-Brabant en de...

Organisatie

Na bijna 10 jaar bij Reizigersoverleg Brabant gewerkt te hebben, neemt Wendy Waddilove, Procesmanager Zuidoost-Brabant, afscheid. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan binnen Koninklijke Kentalis. “Na...