Advies

Helmond centrum routewijziging lijn 261.

Helmond centrum routewijziging lijn 261.

Reizigersoverleg Brabant adviseert positief over de routewijziging van lijn 261 in Helmond centrum per 23 augustus 2021. Met dit voorstel worden er nauwelijks reizigers gedupeerd en wordt de lijn aantrekkelijker voor reizigers vanuit het ziekenhuis.

Werkzaamheden en vervallen halte
Tot vorig jaar reed lijn 261 vanaf halte Piet Blomplein via de Kanaaldijk N.O., maar deze is langdurig afgesloten voor doorgaand verkeer i.v.m. grootschalige (bouw)werkzaamheden. De halte bij Keyserinnedael is komen te vervallen, hier was nauwelijks animo voor. Op het Piet Blomplein heeft lijn 261 bovendien nog een wachttijd van 9 minuten.

Ziekenhuis sneller bereikbaar
Reizigers die vanuit het ziekenhuis terugreizen naar Aarle-Rixtel of Lieshout en verder, moeten nu eerst meereizen naar het eindpunt Piet Blomplein en hier 9 minuten wachten waarna de terugweg pas aanvangt. 
Het voorstel is om per 23 augustus 2021 het laatste deel van de route aan te passen: Vertrek Piet Blomplein, Havenweg, brugje over rechts af Kanaaldijk N.W. West, links af de Beatrixlaan in om vervolgens weer op de Steenweg uit te komen. Dan weer langs de halte Elkerliek te rijden en vervolgens Bachlaan.

Communicatie
Reizigersoverleg Brabant vraagt Hermes op tijd te beginnen met de communicatie van bovenstaande routewijziging richting de reizigers. Lees het hele advies hier. 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Net als ieder jaar brengt Reizigersoverleg Brabant rond de zomervakantie haar advies uit over de exploitatieplannen van de vervoerders, met daarin de dienstregelingsplannen voor het volgende jaar...

Organisatie

Dinsdag 14 september is het zover: Al onze negen OV-gidsen zijn weer bij elkaar! In een zaaltje, op 1,5 meter afstand van elkaar, dat nog wel. Het is een “terugkomdag” want na bijna 1,5 jaar gaan deze...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Willard Peetoom, lid van onze werkgroep Zuidoost-Brabant. Ontzettend...