Organisatie

Nieuw bestuurslid: Henri Schelle.

Nieuw bestuurslid: Henri Schelle

Op 14 december jongstleden benoemde de Algemene Leden Vergadering Henri Schelle tot bestuurslid. Inmiddels heeft hij onder andere het secretariaat in zijn portefeuille. Henri, volgens anderen ‘een doorzetter met oog voor samenwerking’, stelt zich graag voor. 

Henri wordt blij van succesvolle samenwerkingen. “Met name als het geen voor de hand liggende samenwerking is of als vooraf niet duidelijk is dat het een succes zal worden”, zo vult hij aan. “Laten we ook vanuit Reizigersoverleg Brabant samen de schouders eronder zetten om te komen tot een win-win-situatie. Dat zorgt voor tevreden reizigers, tevreden vervoerders, tevreden overheden en daarmee een zeer tevreden reizigersoverleg". 

NS als inspiratie voor samenwerking
De bakermat voor Henri’s streven naar samenwerking ligt bij de NS. “Wat ik mee neem naar Reizigersoverleg Brabant is mijn kennis uit mijn loopbaan bij NS vanaf 1991. Samenwerking tussen vervoerders was daar altijd van groot belang. Ook in tijden dat dit niet het uitgangspunt was. Dan is het mooi als de samenwerking toch tot stand komt en iedereen inziet dat 1 plus 1 groter is dan 2. Ondanks dat je concurrenten bent.” Hierbij denkt Henri bijvoorbeeld terug aan de introductie van de OV-chipkaart.
Momenteel staat samenwerking nog steeds centraal in zijn functie als Single Point of Contact. “Ik ben het aanspreekpunt voor andere vervoerders en overheden op het vlak van dienstverlening, samenwerking en informatiebehoefte. Een verbindingsfunctie tussen de buiten- en binnenwereld.” Op 1 maart stopt Henri met zijn werkzaamheden voor de NS en gaat hij genieten van zijn prepensioen.

Sociale functie belangrijk
Henri: “Ik vind de sociale functie van het openbaar vervoer erg belangrijk. Daarom wil ik graag eventuele drempels voor reizen met het openbaar vervoer weghalen. Of die drempel nu ontstaat door het onbekende, toegankelijkheidsissues of vervoersarmoede.” Gedreven door dat principe informeerde Henri onlangs naar de OV-gidsen van Reizigersoverleg Brabant. Dit contact mondde uit in de vraag aan hem om bestuurslid te worden. 

Grotere bekendheid
“Ik kijk er naar uit om Reizigersoverleg Brabant samen door te ontwikkelen. Ik wil me dan ook hard maken voor de bekendheid van onze organisatie. “Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt is en kunnen we zorgen voor nog beter openbaar vervoer”, aldus Henri. 

Henri Schelle is bijna 65 jaar en woont samen met zijn vrouw in Rijen. Hij heeft één dochter en is recent opa geworden.


Robert Vink is tegelijkertijd benoemd tot bestuurslid van Reizigersoverleg Brabant. Hij stelt zich in de volgende uitgave van onze nieuwsbrief voor.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant is een non-profit organisatie die de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer (ov) behartigt. We zijn hét adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de...

Organisatie

Na bijna 12 jaar bij Reizigersoverleg Brabant gewerkt te hebben neemt Nienke Schuurmans, Communicatie- en Procesmanager Oost-Brabant, afscheid. “Na vele jaren met veel plezier bij Reizigersoverleg...

Advies

Arriva heeft de plannen waarmee zij de concessie heeft gewonnen, bekend gemaakt aan de West-Brabantse gemeenten en Reizigersoverleg Brabant. Veel slimme doorkoppelingen die zorgen voor een groter...