Organisatie

Nieuwe OV-gids Ed Smeets.

Nieuwe OV-gids Ed Smeets.

“De kans om anderen te helpen bij het kennismaken en ontdekken van het openbaar vervoer, spreken mij ten zeerste aan" zegt Ed Smeets. ROB is heel blij met deze nieuwe enthousiaste OV-gids uit Eindhoven.

“Ik ben van mening dat onze huidige en toekomstige mobiliteitsproblematiek (te veel voertuigen, verminderen van gebruik van fossiele brandstoffen e.d.) wellicht zijn oplossing kan vinden in een fijnmazig en gepersonaliseerd openbaar vervoer netwerk.” Aldus Ed. 

Ketensamenwerking
“Mijn werkzame leven heb ik grotendeels doorgebracht als verpleegkundige onder andere bij de ambulancedienst en Spoedeisende Eerste Hulp. De laatste 16 jaren daarvan heb ik gewerkt als ‘Specialist Incidentbestrijding’ bij de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Hier heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het bereiken van ‘ketensamenwerking’ binnen de geneeskundige sector. Dit in het kader van mogelijke grootschalige incidenten of ongevallen in onze regio.”

Keuze reiziger
Hoewel Ed en zijn vrouw de beschikking hebben over een eigen auto, maken zij waar mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. Dat kan zijn voor theater- of restaurantbezoek in de binnenstad van Eindhoven of, zoals zij recent hebben gedaan, een dagje uit naar Amsterdam. “Omdat wij voor onze excursies (voornamelijk steden- en museumbezoek) naast de bus ook regelmatig de trein gebruiken, beschikken wij beiden over een persoonlijke OV-kaart met automatisch opladen. ”Zo hebben wij ook de 34% leeftijdskorting op de regulier geldende ritprijs van bus, tram en metro."

Geen zwart gat
In augustus 2022 bereikte Ed de AOW-leeftijd. Het zwarte gat, waar zoveel aanstaande ‘pensionado’s’ bevreesd voor zijn, heeft hij absoluut niet kunnen ontdekken. Integendeel! “Ineens beschik je over de tijd om zaken te doen die je normaliter niet zou kunnen doen, of je doet dingen die voor die tijd enkel voor jou mogelijk waren in je vrije weekend.”

Groot Eindhoven
In het blad ‘Groot Eindhoven’ viel zijn oog op de advertentie van het Reizigersoverleg Brabant met daarin de oproep om je aan te melden als OV-gids. Het duurde geen vijf minuten voordat hij de keuze gemaakt had om hierop te reageren. Want, zoals Ed zei tijdens ons kennismakingsgesprek, “Soms worden de beste keuzes in korte tijd gemaakt.”

 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

Reizigersoverleg Brabant heeft advies uitgebracht over het ontwerp Programma van Eisen voor het openbaar vervoer in de concessie Oost-Brabant 2027-2039. De plannen zijn ambitieus en bieden mooie...

Organisatie

Voor de aanbesteding van de concessie Oost-Brabant heeft Reizigersoverleg Brabant een speciale werkgroep ingericht. Samen met deze werkgroep en het aanbestedingsteam van de provincie Noord-Brabant...

Organisatie

Het afgeschaalde vervoersaanbod liep ook in 2023 weer als een rode draad door het jaar. Reizigers ondervonden hier veel last van. Reizigersoverleg Brabant benadrukte bij de vervoerder in Zuidoost...