Organisatie

Nieuwe Procesmanager ROB: Astrid Buur.

Nieuwe Procesmanager ROB: Astrid Buur.

Begin oktober is Astrid Buur gestart als Procesmanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze stelt zich graag aan je voor.

Hoewel Astrid geen achtergrond heeft in het openbaar vervoer behalve incidenteel als reiziger, is ze zeer geïnteresseerd in de toekomst hiervan. “Niet alleen vanuit reizigersperspectief maar ook vanuit milieuoogpunt, slim èn schoon dus”, aldus Astrid. Een mooie reden voor een start bij Reizigersoverleg Brabant.

Bijdrage aan Provinciale ambitie
Astrid: “Het klinkt allemaal nog ver weg, maar de Provincie Brabant wil in 2030 het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa zijn, waarin de reiziger centraal staat. Een stevige ambitie waarbij waar we graag de input leveren vanuit onze achterban; de Brabantse OV-reiziger. Ik kijk er naar uit om die verbinding te leggen en hier mijn bijdrage aan te leveren.”  

Mogelijkheden voor gedeelde mobiliteit
In het verlengde van die ambitie ziet Astrid direct mogelijkheden om gedeelde mobiliteit een boost te geven. “Dit met het oog op het hybride werken dat vanwege Covid nog meer zijn intrede heeft gedaan. Want waarom nog twee auto’s voor de deur als deze op sommige dagen allebei stilstaan?”, aldus Astrid. “Het alternatief moet voor de reiziger dan wel aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld met Bravoflex vanaf je woonplaats naar de locatie waar je over kan stappen op de reguliere bus. En mocht het laatste stukje te ver zijn om te lopen, dan met de deelfiets of elektrische deelscooter naar je eindbestemming.”

Ervaringen vanuit Brandwonden Stichting
Wat Astrid meeneemt naar Reizigersoverleg Brabant, is haar waardevolle werkervaring opgedaan bij onder andere de Nederlandse Brandwonden Stichting. “Daar gaf ik leiding aan de regiovertegenwoordigers die in heel Nederland voorlichting geven over brandwondenzorg en het organiseren van (fondsenwervende) activiteiten zoals de landelijke collecte. Samen met 60.000 vrijwilligers hebben we in 2021 2,3 miljoen euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek, brandwondenzorg en preventiecampagnes.”

Naast het werk…
Astrid woont samen met haar man en twee dochters in de gemeente Breda. Astrid: “Met hen trek ik er graag op uit in eigen land of het buitenland. Ook ben ik vaak in de sportschool te vinden.” 
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Astrid Buur gaat per 1 maart, naast haar werk als procesmanager voor de concessie West-Brabant, ad interim aan de slag als Bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze heeft jarenlange ervaring op...

Organisatie

Jaap Goossens start per 1 maart als Procesmanager bij Reizigersoverleg Brabant. Vanaf dan neemt hij de werkzaamheden voor de concessie Zuidoost-Brabant op zich. Jaap werkte eerder voor onder andere...

Organisatie

“Ik word blij van innovatieve oplossingen en de mobiliteitswereld biedt daar alle mogelijkheden voor”, aldus onze kersverse voorzitter Maruška Lestrade-Brouwer. De kern van haar enthousiasme over haar...