Advies

ROB: “Akkoord met routewijziging lijn 143 via Rondweg Reusel”.

Achterzijde bus

Reizigersoverleg Brabant stemt in met het voorstel voor het rijden van lijn 143 via (de nog aan te leggen noordoostelijke halte op) de Rondweg in Reusel. 

De belangrijkste reden voor instemming met het voorstel door Reizigersoverleg Brabant is de komst van een evenwichtigere bediening binnen Reusel. Nu wordt ook de noordoostelijke kant beter met de bus bereikbaar. 

De routewijziging vraagt wel om een nieuwe halte. Reizigersoverleg Brabant adviseert om de locatie van deze nieuwe halte te bepalen in samenhang met eventuele plannen voor het verder strekken van lijn 143, met name in Hooge Mierde. Dit betekent overigens niet dat Reizigersoverleg Brabant automatisch instemt met het verder strekken van lijn 143.
Qua inrichting van de halte benadrukt Reizigersoverleg Brabant onder andere het belang van voldoende fietsstallingsmogelijkheden.

Reizigersoverleg Brabant vertrouwt erop dat, waar mogelijk voor Arriva en de gemeente, eventuele gevolgen voor reizigers op andere lijnen zo goed mogelijk ondervangen worden. En dat die lijnen zo veel mogelijk op elkaar afgestemd worden. Hierbij denkt Reizigersoverleg Brabant aan lijn 430 van de Lijn en lijn 319 van Hermes. 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

In lijn met de adviezen van Reizigersoverleg Brabant wordt de tariefsverhoging in Brabant in 2023 beperkt. Hierbij gaat het onder meer om de toeslag voor cashloos betalen in het busvervoer en de...

Onderzoek

De Fietsersbond en Reizigersoverleg Brabant zien kansen in het verbeteren van met name het toezicht op, het veiligheidsgevoel bij en de ruimte voor de fietsenstalling bij haltes. Hierbij baseren zij...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant heeft Willard Peetoom, lid van de Werkgroep Zuidoost-Brabant, uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022. Willard Peetoom werd op 8 december jongstleden, tijdens de...