Organisatie

ROB en Hermes in gesprek over dienstregeling 2022.

ROB en Hermes in gesprek over dienstregeling 2022.

Het toverwoord is “afschaling”. Hermes besprak de plannen voor de dienstregeling 2022 in Zuidoost-Brabant met onze werkgroepleden. 

Begin juni ging Hermes, net als Arriva vorige maand, in gesprek met de leden van onze werkgroepen Oost-, West- en Zuidoost-Brabant over de conceptplannen voor de afschaling van de dienstregeling in 2022. 

Noodzakelijk
Hermes gaf aan de hand van cijfers uitleg over waarom het afschalen noodzakelijk is. De reizigersaantallen zijn door corona gekelderd en daarmee ook de reizigersopbrengsten. Op dit moment keren de reizigers weer langzaam terug maar ze zitten nog lang niet op het oude niveau. Als in 2022 financiële steun vanuit de overheid uitblijft moet ook in Zuidoost-Brabant gesneden worden in de dienstregeling. 

Af- en opschalen
Onze werkgroepleden bespraken met Hermes de verschillende lijnen. Duidelijk was dat de gevolgen van Corona het sterkst te merken zijn op de lijnen naar Airport, High Tech Campus (HTC) en het scholierennet. Voor deze bestemmingen geldt wel dat er nu minder reizigers zijn, maar dat er direct opgeschaald kan worden zodra dat nodig is. 

Efficiënt en doelmatig
Hermes gaf per gemeente aan welke aanpassingen er gedaan worden. Daarbij was nadrukkelijk gekeken naar momenten waarop zo min mogelijk reizigers hinder zouden ondervinden. Leden met veel kennis van het gebied Eindhoven en omgeving gaven direct verbetersuggesties aan, die door Hermes nog serieus bekeken gaan worden. 

Gemeenten
Hermes legt de plannen ook voor aan de gemeenten. Medio augustus reageren gemeenten op de plannen en zal ook Reizigersoverleg Brabant haar definitief advies hierover uitbrengen. In een ander artikel (link naar alv-bericht) kan je lezen hoe de provincie Noord-Brabant de algemene ledenvergadering van Reizigersoverleg Brabant op de hoogte brengt van de plannen. Zo is iedereen betrokken bij de toekomst van het ov in Brabant.
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

“Als ik ’s avonds naar een vergadering moest in een kleine kern, had ik soms een probleem omdat ik daar niet kon komen met openbaar vervoer.” aldus Corry. Zij is deze maand onze hoofdpersoon in de...

Advies

Reizigersoverleg Brabant vindt het geen goed idee om een hoogzomer dienstregeling te rijden in de herfstvakantie op de lijnen 2, 4, 5, 402, 405 en 406. Voorstel In verband met Covid 19 en de toen...

Organisatie

Reis jij wel eens met het OV in de omgeving van Eindhoven, Helmond en de Kempen? En maak je daarnaast ook gebruik van Taxbus. Dan zijn wij op zoek naar jou…. WMO-vervoer Reizigersoverleg Brabant praat...