Organisatie

ROB en Hermes in gesprek over dienstregeling 2022.

ROB en Hermes in gesprek over dienstregeling 2022.

Het toverwoord is “afschaling”. Hermes besprak de plannen voor de dienstregeling 2022 in Zuidoost-Brabant met onze werkgroepleden. 

Begin juni ging Hermes, net als Arriva vorige maand, in gesprek met de leden van onze werkgroepen Oost-, West- en Zuidoost-Brabant over de conceptplannen voor de afschaling van de dienstregeling in 2022. 

Noodzakelijk
Hermes gaf aan de hand van cijfers uitleg over waarom het afschalen noodzakelijk is. De reizigersaantallen zijn door corona gekelderd en daarmee ook de reizigersopbrengsten. Op dit moment keren de reizigers weer langzaam terug maar ze zitten nog lang niet op het oude niveau. Als in 2022 financiële steun vanuit de overheid uitblijft moet ook in Zuidoost-Brabant gesneden worden in de dienstregeling. 

Af- en opschalen
Onze werkgroepleden bespraken met Hermes de verschillende lijnen. Duidelijk was dat de gevolgen van Corona het sterkst te merken zijn op de lijnen naar Airport, High Tech Campus (HTC) en het scholierennet. Voor deze bestemmingen geldt wel dat er nu minder reizigers zijn, maar dat er direct opgeschaald kan worden zodra dat nodig is. 

Efficiënt en doelmatig
Hermes gaf per gemeente aan welke aanpassingen er gedaan worden. Daarbij was nadrukkelijk gekeken naar momenten waarop zo min mogelijk reizigers hinder zouden ondervinden. Leden met veel kennis van het gebied Eindhoven en omgeving gaven direct verbetersuggesties aan, die door Hermes nog serieus bekeken gaan worden. 

Gemeenten
Hermes legt de plannen ook voor aan de gemeenten. Medio augustus reageren gemeenten op de plannen en zal ook Reizigersoverleg Brabant haar definitief advies hierover uitbrengen. In een ander artikel (link naar alv-bericht) kan je lezen hoe de provincie Noord-Brabant de algemene ledenvergadering van Reizigersoverleg Brabant op de hoogte brengt van de plannen. Zo is iedereen betrokken bij de toekomst van het ov in Brabant.
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Advies

In lijn met de adviezen van Reizigersoverleg Brabant wordt de tariefsverhoging in Brabant in 2023 beperkt. Hierbij gaat het onder meer om de toeslag voor cashloos betalen in het busvervoer en de...

Onderzoek

De Fietsersbond en Reizigersoverleg Brabant zien kansen in het verbeteren van met name het toezicht op, het veiligheidsgevoel bij en de ruimte voor de fietsenstalling bij haltes. Hierbij baseren zij...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant heeft Willard Peetoom, lid van de Werkgroep Zuidoost-Brabant, uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022. Willard Peetoom werd op 8 december jongstleden, tijdens de...