Onderzoek

ROB en Arriva in gesprek over dienstregeling 2022.

ROB en Arriva in gesprek over dr 2022

Op donderdag 6 mei nam Arriva de werkgroepleden van Reizigersoverleg Brabant mee in haar eerste conceptplannen voor de afschaling van de dienstregeling in 2022. Dergelijke maatregelen zijn een gevolg vanwege de coronapandemie.

Tijdens het overleg tussen Arriva en Reizigersoverleg Brabant stonden de gevolgen voor reizigers van de geplande dienstregelingsafschaling van 10% in West- en Oost-Brabant in 2022 centraal. De suggesties, vragen en positief-kritische overwegingen van onze leden betroffen onder andere de gestelde kaders, gehanteerde uitgangspunten, specifieke lijnen en locaties, monitoring, alternatieven, materieel, verwachte reizigersbezettingen en het verdere proces.

Brede vertegenwoordiging van leden
Reizigersoverleg Brabant koos, ondanks de focus op West- en Oost-Brabant, bewust voor een Brabantbrede afvaardiging van haar leden tijdens het overleg. Zo hebben de toen ruim 20 aanwezige leden niet alleen kennis van het openbaar vervoer in Arriva-gebied, zoals in Breda, Den Bosch, Bergen op Zoom, Oss, Roosendaal en Tilburg. Ook diverse reizigers uit de omgeving van Eindhoven, het vervoersgebied van Hermes, waren vertegenwoordigd. Dit komt ten goede aan de samenhang tussen de dienstregelingsplannen van enerzijds Arriva, in West- en Oost-Brabant, en anderzijds Hermes, in Zuidoost-Brabant.

Daarnaast konden we rekenen op leden met kennis over de iets kleinere kernen. Bijvoorbeeld over Oosterhout, Dongen, Deurne, Hapert, Sint-Michielsgestel en Huijbergen. Op deze manier was ook de blik op de consequenties voor het meer landelijk gebied gewaarborgd.

ROB tevreden over betrokkenheid
Reizigersoverleg Brabant is tevreden over de manier waarop Arriva, net als de Provincie Noord-Brabant, reizigers aan de vooravond van deze specifiekere plannen betrekt. “Deze dienstregelingsplannen zijn een verdere concretisering van het transitieplan dat antwoord geeft op de uitdagingen van de coronapandemie. Tijdens de eerdere stappen binnen dit transitieplan hebben we ook al onze zienswijzen en aandachtspunten mee kunnen geven”, aldus Jan Geurts, bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant.

Verder proces
Begin juni staat er een soortgelijk overleg over de dienstregeling met Hermes op de agenda. De komende maanden worden we meegenomen in de verdere optimalisatie van de plannen van beide vervoerders. Hierbij staan beide vervoerders open voor onze suggesties. Uiteindelijk ontvangt Reizigersoverleg Brabant in de zomer nog een officiële adviesaanvraag over de dienstregeling 2022.

Meer informatie over onder andere onze eerdere betrokkenheid bij de coronamaatregelen binnen het Brabantse openbaar vervoer is hier te vinden.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Net als ieder jaar brengt Reizigersoverleg Brabant rond de zomervakantie haar advies uit over de exploitatieplannen van de vervoerders, met daarin de dienstregelingsplannen voor het volgende jaar...

Organisatie

Dinsdag 14 september is het zover: Al onze negen OV-gidsen zijn weer bij elkaar! In een zaaltje, op 1,5 meter afstand van elkaar, dat nog wel. Het is een “terugkomdag” want na bijna 1,5 jaar gaan deze...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Willard Peetoom, lid van onze werkgroep Zuidoost-Brabant. Ontzettend...