Advies

ROB pleit tevergeefs voor behoud halte Spoorlaan Etten-Leur.

ROB pleit tevergeefs voor behoud buurtbushalte Spoorlaan Etten-Leur.

Reizigersoverleg Brabant adviseert de buurtbushalte voor lijn 215 en 216 op de Spoorlaan in Etten-Leur mee te nemen in de herinrichtingsplannen van de gemeente. Helaas ziet de gemeente hier geen mogelijkheden voor.

Vanwege herinrichtingsplannen wil de gemeente Etten-Leur de halte Spoorlaan voor buurtbus 215 en 216 laten vervallen. Het aantal reizigers op deze halte is laag en op ca. 400m liggen twee andere haltes. In het nieuwe wegontwerp is weinig ruimte beschikbaar voor een halte. 

Halte als herkenningspunt 
Reizigersoverleg Brabant geeft aan dat een buurtbus ook op andere plaatsen aan de route, dus niet bij een halte, kan (en mag) halteren, zo lang dit veilig en verantwoord gebeurt. Echter, een haltepaal is een belangrijk herkenningspunt voor (potentiële) reizigers. Ook is de halte voor reisplanners een belangrijk fysiek ankerpunt om de bereikbaarheid te kunnen bepalen. Deze haltefunctie geldt ook voor toekomstige systemen, zoals hub- en haltetaxi’s (gedeelde mobiliteit). 
In dezelfde woonwijk vervalt binnenkort ook al de halte bij de Nobelaer (Halte Anna van Berchemlaan). Hier bracht Reizigersoverleg Brabant eerder advies over uit.

Geen bijzondere aanpassingen nodig
De huidige halte bestaat uit slechts een haltepaal aan de doorgaande weg. Volgens Reizigersoverleg Brabant moet het mogelijk zijn om deze zonder bijzondere aanpassingen in het nieuwe wegontwerp in te passen. Bij voorkeur komt daar ook een zitgelegenheid en trottoirafrit. Wanneer hiervoor de halte verplaatst moet worden, is dat geen probleem voor Reizigersoverleg Brabant. 

Toch geen mogelijkheden
Helaas ziet gemeente Etten-Leur geen mogelijkheid om een haltepaal terug te plaatsen langs de Spoorlaan. Met als reden dat reizigers dan direct op het nog aan te leggen fietspad uit zouden moeten stappen. De buurtbusvereniging en Arriva stemmen ook in met het vervallen van de halte.

Lees hier het hele advies van Reizigersoverleg Brabant.

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

In de week van 19 september leerden de leden van Reizigersoverleg Brabant meer over onder andere vervoerskunde, automatisch in- en uitchecken en het flex- en regiovervoer. Om de kennis en kunde van de...

Organisatie

Wil jij meebouwen aan de kwaliteit van mobiliteit voor reizigers in Brabant? En dat op het niveau van visie en beleid? Word dan bestuurslid bij Reizigersoverleg Brabant. Reizigersoverleg Brabant komt...

Overig

Na de zomervakantie lukte het de Brabantse busvervoerders nog niet op alle lijnen en tijdstippen het aanbod op te schalen. En eind augustus kondigde NS aan dat zij hun dienstregeling nog verder gaan...