Overig

ROB waardeert betrouwbaarheidsstreven vervoerders.

ROB waardeert betrouwbaarheidsstreven vervoerders.

Arriva en Hermes rijden vanaf eind augustus een aangepaste dienstregeling, ook om de betrouwbaarheid voor de reiziger te waarborgen. Reizigersoverleg Brabant waardeert dit streven naar betrouwbaarheid dat in lijn ligt met haar eerdere advies.

Reizigersoverleg Brabant betreurt de beperktere dienstregeling, maar vindt onbetrouwbaarheid een nog groter struikelblok voor reizigers. Daarom staan we achter deze tijdelijke aanpak van de gevolgen van het chauffeurstekort.

Lobby voor betrouwbaarheid
Tijdens eerdere overleggen met de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders pleitte Reizigersoverleg Brabant al voor een betrouwbaardere dienstregeling. In het verlengde daarvan deden we destijds een oproep aan reizigers om klachten over rituitval of -vertraging kenbaar te blijven maken via Bravo.

Acceptabel minimumaanbod
Wel waakt Reizigersoverleg Brabant voor een eventuele latere te grote afschaling. Om voorbereid te zijn, oriënteren we ons momenteel op een voor de reiziger acceptabel minimum van het vervoersaanbod.

Aandacht klachtenmonitoring
De beperktere dienstregeling in de juist komende drukke maanden maakt klachtenmonitoring des te belangrijker. Daarom blijven we reizigers aansporen hun klachten over rituitval- en vertraging te melden via Bravo. En vragen we de vervoerders opnieuw om extra aandacht te blijven hebben voor sturing hierop.
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant is een non-profit organisatie die de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer (ov) behartigt. We zijn hét adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de...

Organisatie

Na bijna 12 jaar bij Reizigersoverleg Brabant gewerkt te hebben neemt Nienke Schuurmans, Communicatie- en Procesmanager Oost-Brabant, afscheid. “Na vele jaren met veel plezier bij Reizigersoverleg...

Advies

Arriva heeft de plannen waarmee zij de concessie heeft gewonnen, bekend gemaakt aan de West-Brabantse gemeenten en Reizigersoverleg Brabant. Veel slimme doorkoppelingen die zorgen voor een groter...