Organisatie

ROB’er uitgelicht: Corry Bombeeck.

ROB’er uitgelicht: Corry Bombeeck.

“Als ik ’s avonds naar een vergadering moest in een kleine kern, had ik soms een probleem omdat ik daar niet kon komen met openbaar vervoer.” aldus Corry. Zij is deze maand onze hoofdpersoon in de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’. 

Secretaris
Corry is inmiddels 7 jaar werkzaam als secretaris in het bestuur van Reizigersoverleg Brabant. Toen zij destijds werd gevraagd voor de functie twijfelde ze even. “Ik was een frequent gebruiker van het OV want voor mijn werk reisde ik 12 jaar lang bijna dagelijks op en neer van Helmond naar ’s-Hertogenbosch. Ook was ik bekend met de problematiek van de bereikbaarheid van de kleine kernen”. Aldus Corry.

Ervaring
Corry verteld vertelt dat ze voor haar werk, bij de provincie Noord-Brabant, wel eens in de avond naar een bijeenkomst in een klein dorp moest. Dan kwam het wel eens voor dat ze er met het openbaar vervoer niet kon komen. Ondanks al die ervaringen vond ze zichzelf geen deskundige op het gebied van openbaar vervoer. Maar omdat ze “prettig gepensioneerd” was wilde ze wel graag een bijdrage leveren aan Reizigersoverleg Brabant .

Personeelsbeleid
En zo geschiedde. “Als secretaris kreeg ik onder andere te maken met personeelsbeleid”. Corry verteld dat ze het onverwacht heel leuk vond om bezig te zijn met inschalingen, sollicitaties, arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoedingen, scholing en verloven. Door corona kwam daar ook nog het thuiswerken bij. De arbeidsvoorwaarden moesten aangepast worden aan de nieuwe werkelijkheid.

Corona
“De afgelopen periode heb ik het contact met de leden het meeste gemist. De ROB excursie ging niet door en ook de kerstborrel moest afgelast worden. Het is fijn dat de vier bureaumedewerkers zo goed in hun werk zijn, problemen komen we nauwelijks tegen. Zo heb ik gehoord dat er alweer wordt gewerkt aan een nieuwe ROB-excursie”, aldus Corry.

Reiziger
Corry is een echte reiziger, ze verteld over de vele verre reizen die ze heeft gemaakt. Als het enigszins mogelijk is gaat ze op reis met het openbaar vervoer. Dat levert mooie verhalen op. Zoals in Peru, daar stond expliciet vermeld dat iedereen zijn schoenen aan moest houden in de bus. “Met het raden waarom hadden we de hele weg plezier. En in Japan was het openbaar vervoer heel vol maar ook zeer efficiënt. Hoe druk het ook was, het lukt Japanners om te gaan zitten slapen”.

Mooi openbaar vervoer
“De mooiste, maar erg lange zit, was de lijnbus van Ushuaia op Vuurland naar Punta Arenas in Chili. Een tocht van 12 uur door een vrijwel leeg landschap waarbij ze met de pont de Straat van Magelhaens overstaken”. Ook in Nederland reis ik met de trein, aldus Corry. Zowel de trein als de bus vind ik prettig. Het landschap glijdt voorbij, er is tijd om zaken te overdenken en weg te dromen. En buiten de spits zit je meestal wel comfortabel.

Kijkend naar de toekomst
Hoe zal het nu verder gaan met het OV? Hoe houden we het betaalbaar en toegankelijk? Komen de reizigers terug? We zullen ook naar andere vormen dan de traditionele bussen moeten bekijken. Een hele uitdaging voor ons als ROB, maar ook voor de vervoerders en de provincie. Belangrijk is dat we opvattingen van alle betrokkenen meenemen en tot goed afgewogen adviezen komen. De input van de werkgroepleden is en blijft daarbij van groot belang. Zo ook de informatie die Reizigersoverleg Brabant krijgt via het OV Reizigerspanel Brabant. Dus doe daar vooral aan mee.”

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Net als ieder jaar brengt Reizigersoverleg Brabant rond de zomervakantie haar advies uit over de exploitatieplannen van de vervoerders, met daarin de dienstregelingsplannen voor het volgende jaar...

Organisatie

Dinsdag 14 september is het zover: Al onze negen OV-gidsen zijn weer bij elkaar! In een zaaltje, op 1,5 meter afstand van elkaar, dat nog wel. Het is een “terugkomdag” want na bijna 1,5 jaar gaan deze...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Willard Peetoom, lid van onze werkgroep Zuidoost-Brabant. Ontzettend...