Organisatie

ROB'er uitgelicht: Frank Staps.

Frank Staps

In ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Frank Staps, sinds maart 2020 lid van onze Werkgroep Oost-Brabant.

Als relatief nieuw lid van Reizigersoverleg Brabant, zag hij al binnen korte periode zijn idee voor een naamswijziging van een halte bij het Centraal Station van Tilburg waarheid worden. “En nog mooier is dat ik nu al merk dat die suggestie effect heeft op mijn medereizigers!”, aldus Frank.

Nu vooral op de elektrische fiets…
Frank werd in maart 2020 lid van de Werkgroep Oost-Brabant van Reizigersoverleg Brabant. Precies in de maand dat het coronavirus uitbrak. “Sinds de uitbraak van corona heb ik, op twee uitzonderingen na, niet meer met de bus gereisd”, zo stelt Frank. “Normaal ga ik met de bus van mijn woonplaats Tilburg naar Hapert waar mijn vriendin, onze kleinzoon en zijn ouders wonen. Omdat onze schoonzoon corona had en in Tilburg veel coronaziektegevallen waren, spraken we af dat ik in Tilburg zou blijven. Na 5 of 6 weken ben ik toch weer gaan reizen tussen Tilburg en Hapert, maar dan met mijn elektrische fiets.”

… maar toch blijven putten uit buservaringen
Ondanks zijn uitblijvende busreizen kaartte Frank toch meerdere ideeën aan. Zo ook een naamswijziging van een halte bij het Centraal Station in Tilburg. Zijn inspiratie daarvoor komt uit een gesprek met twee medereizigsters toen hij nog wel met de bus reisde.
Frank: “Twee dames uit het noorden van het land waren wezen wandelen in Landgoed de Utrecht in de Brabantse Kempen. In de bus terug naar huis vreesden ze voor hun aansluiting op de trein in Tilburg. Ik gaf hen de tip om niet bij de laatste halte, Busstation Tilburg, uit te stappen maar juist bij de voorlaatste halte, de toen genaamde halte Burgemeester Brokxlaan. Van hieruit is het maar een klein stukje lopen naar de ingang van het NS-station aan de noordkant.”
“Dit bracht me op het idee om, via Reizigersoverleg Brabant, een naamswijziging voor deze voorlaatste halte aan te kaarten; ‘NS Station Ingang Noord’”, zo vervolgt Frank. “Niet alleen voor ‘mijn’ buslijn 143, maar ook voor de streeklijnen 140 en 141 en de stadslijnen 5, 6 en 9.”

Idee naamswijziging halte gerealiseerd
Halte naamswijziging Frank StapsInmiddels is Franks idee voor de naamswijziging gerealiseerd. En het bewijs dat het een goed idee was, is ook al geleverd. Frank: “Pas, toen ik toch met de bus moest reizen, sprak ik een Engelssprekende dame. Alhoewel ze mij om bevestiging vroeg, had ze meteen door dat ze bij de voormalige halte Burgemeester Brokxlaan, nu dus ‘Station Ingang Noord’ genaamd, het beste uit kon stappen voor haar overstap op het station. Mooi om zo te merken dat de naamswijziging van de halte effect heeft!”

Bij deze suggestie blijft het niet
“Goed hoe Reizigersoverleg Brabant mijn idee snel oppakte. En fijn dat Arriva enthousiast reageerde”, aldus Frank. “Ik hoop dat ik de komende tijd mijn medereizigers nog meer kan helpen op deze manier. Al dan niet pas voor de toekomst waarin we weer ‘normaal’ kunnen reizen.”

Ook meedenken en -praten? Lees meer over deelname aan onze Werkgroep Oost-Brabant

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

De website van Reizigersoverleg Brabant, die per 1 februari vernieuwd is, wordt door bezoekers gemiddeld beoordeeld met een 7,8. Dit blijkt uit onderzoek via het OV Reizigerspanel Brabant. Veel...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant verdiept zich sinds enkele maanden nog verder in het regiovervoer. De reden hiervoor is de steeds verdere samenhang van deze vervoersvorm met het reguliere openbare busvervoer...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Marian van Hal, één van de tien OV-gidsen. De OV-gidsen van...