Organisatie

Vacature: Adviseur/Vertegenwoordiger Reizigersbelangen OV (28u/wk).

Vacature: Adviseur/Vertegenwoordiger Reizigersbelangen OV (28u/wk)

Reizigersoverleg Brabant is een non-profit organisatie die de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer (ov) behartigt. We zijn hét adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de vervoerders op het gebied van collectieve mobiliteit. Het bestuur en de leden van onze vereniging worden ondersteund door een professioneel team van medewerkers. Voor dat team zoeken we per 1 september 2024 een nieuwe Adviseur/Vertegenwoordiger!
 
Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de belangen van de OV-reiziger in één van de Brabantse regio’s. Je adviseert de provincie Noord-Brabant, vervoerders en gemeenten en je werkt samen met je collega’s aan diverse projecten. Daarvoor duik je in de wereld áchter het openbaar vervoer in Brabant. Maar de input voor jouw werk haal je op bij de reiziger, onder meer via onze werkgroepen met vrijwilligers. En niet alleen de contacten zijn afwisselend: Je werkt vanuit huis, op kantoor of op locatie. Kortom, elke dag is anders!

Kerntaken:

 • Adviseren aan vervoerders en de provincie Noord-Brabant aangaande mobiliteit in Brabant vanuit het perspectief van de reiziger (o.a. dienstregeling, marketing en communicatie, producten en tarieven);
 • Overlegpartner in (regionale) netwerken, onder meer op gebied van regiovervoer, deelmobiliteit en andere (kleinschalige) vervoersvormen;
 • Organiseren van (werkgroep-)activiteiten (vergaderingen, themabijeenkomsten en excursies);
 • Opzetten en uitvoeren van projecten.

Wie ben je?
Je werkt ‘not for profit’ maar in het belang van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer. Daarvoor weet je de inzet van vrijwilligers te waarderen en te organiseren en hun input mee te nemen. Een achtergrond in het OV is niet vereist, maar je hebt zeker affiniteit met (openbaar) vervoer en je bent geïnteresseerd in de toekomst van (gedeelde) mobiliteit.
Je kunt je verdiepen in dossiers en door een passende aanpak en prettige communicatie weet je deze bespreekbaar te maken in het vrijwillige én professionele netwerk om je heen. Je bent dan ook in staat om te verbinden en samen met anderen op een constructieve wijze te werken aan gemeenschappelijke doelen. 
Je staat stevig in je schoenen en kunt goed omgaan met eventuele tegengestelde belangen. Je bent nieuwsgierig en zoekt proactief naar veranderingen die de kwaliteit en toegankelijkheid van het vervoer in Brabant ten goede komen.

Naast de hierboven genoemde persoonlijkheidskenmerken vragen wij:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met de OV-wereld
 • Ervaring met belangenvertegenwoordiging
 • Ervaring met het schrijven van adviezen
 • Zelfstandig op inhoud, teamplayer in het proces
 • Gevoel voor het werken met vrijwilligers
 • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen
 • Bij voorkeur woonachtig in Brabant 
 • Een flexibele instelling en geen ’9 tot 5 mentaliteit’
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Wat wij bieden?
Reizigersoverleg Brabant is een enthousiaste vereniging met betrokken bestuurders en vrijwilligers. Ons kantoor, gevestigd aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch, is goed bereikbaar met openbaar vervoer, deelvervoer, fiets en auto. Je gaat aan de slag binnen het bureau; een compact team van 4 personen, dat flexibiliteit, teamwork en werkplezier hoog in het vaandel heeft. Je werk is afwisselend. Thuiswerken, op kantoor, een vergadering buiten de deur of het bezoeken van een (OV) locatie: het kan allemaal in één week.
Je dienstverband bedraagt 28 uur per week (0,7 fte) voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging en/of vaste aanstelling. Wij bieden een aanvangssalaris van circa € 4.000,- tot € 4.800,- (o.b.v. fulltime 40 uur/week), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling, laptop en telefoon.

Herken jij je in dit profiel en wil je graag deze uitdagende functie vervullen? Solliciteer dan door uiterlijk 31 mei je motivatie en CV te sturen naar info@reizigersoverlegbrabant.nl  Op donderdag 6 juni is de eerste gespreksronde op ons kantoor in Den Bosch. Voor meer informatie over de procedure en de inhoud van de functie kan je contact opnemen met bureaumanager Astrid Buur via abuur@reizigersoverlegbrabant.nl of 06-13965547.
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Na bijna 12 jaar bij Reizigersoverleg Brabant gewerkt te hebben neemt Nienke Schuurmans, Communicatie- en Procesmanager Oost-Brabant, afscheid. “Na vele jaren met veel plezier bij Reizigersoverleg...

Advies

Arriva heeft de plannen waarmee zij de concessie heeft gewonnen, bekend gemaakt aan de West-Brabantse gemeenten en Reizigersoverleg Brabant. Veel slimme doorkoppelingen die zorgen voor een groter...

Organisatie

“De kans om anderen te helpen bij het kennismaken en ontdekken van het openbaar vervoer, spreken mij ten zeerste aan" zegt Ed Smeets. ROB is heel blij met deze nieuwe enthousiaste OV-gids uit...