Organisatie

Vacature: bureaumanager / adviseur reizigersbelangen OV (32 uur per week)

Vacature: bureaumanager / adviseur reizigersbelangen OV (32 uur per week)

Reizigersoverleg Brabant komt op voor de belangen van reizigers met het openbaar vervoer in Brabant. We zijn hét adviesorgaan van de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders op het gebied van collectieve mobiliteit. Het bestuur en de leden van onze vereniging worden ondersteund door een professioneel team van medewerkers. Voor dat team zoeken we een nieuwe collega voor een gecombineerde functie; een rol als bureaumanager én adviseur reizigersbelangen OV.

Wat ga je doen?
Als bureaumanager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het bureau. Het bureau bestaat uit twee andere adviseurs reizigersbelangen en een managementassistente (in totaal 2,8 FTE). Daarnaast ben je, intern en extern, het eerste aanspreekpunt.
Kerntaken:
•    Je ontwikkelt, samen met het bestuur, de visie, het beleid, de begroting en het activiteitenplan. Je brengt dit tot uitvoering door het bureau op proces en inhoud aan te sturen. 
•    Je legt verantwoording af aan het bestuur over de activiteiten van de organisatie
•    Je overlegt, op strategisch niveau, met de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders
•    Je bent overlegpartner in landelijke en provinciale netwerken

Als adviseur reizigersbelangen ben je verantwoordelijk voor de belangen van de reiziger in één van de Brabantse regio’s. Je adviseert de Provincie Noord-Brabant, vervoerders en gemeenten en je werkt aan diverse projecten. De input daarvoor haal je op bij de reiziger, onder meer via onze werkgroepen met vrijwilligers. 
Kerntaken:
•    Je adviseert vervoerders en de Provincie Noord-Brabant vanuit het perspectief van de reiziger (o.a. dienstregeling, marketing en communicatie, producten en tarieven)
•    Je bent overlegpartner in regionale netwerken op het gebied van onder andere regiovervoer, deelmobiliteit en andere (kleinschalige) vervoersvormen
•    Je organiseert en leidt reizigersbijeenkomsten (vergaderingen, themabijeenkomsten en excursies) en waarborgt de betrokkenheid van onze vrijwilligers
•    Je initieert projecten en voert ze uit

Wie ben je?
Je hebt affiniteit met (openbaar) personenvervoer en interesse in de toekomst van (gedeelde) mobiliteit. Je zoekt van nature naar verbeterkansen en bent, op flexibele wijze, doelgericht en organisatorisch. Je bent een netwerker; communicatief, verbindend en goed in de omgang met verschillende belangen. Verder ben je, gelet op je rol bureaumanager, empathisch en coachend. Deze eigenschappen kan je inzetten voor zowel het bureau als de vrijwilligers.
Daarnaast vragen wij;
•    HBO werk- en denkniveau
•    Kennis van (de organisatie rond) het openbaar vervoer
•    Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen
•    Ervaring met leidinggeven
•    Ervaring en/of affiniteit met (vrijwillige) consumenten- en belangenvertegenwoordiging
•    Bereidheid tot werken op flexibele tijden
•    Woonachtig in Noord-Brabant

Wat wij bieden?
Je dienstverband bedraagt 32 uur per week voor de duur van één jaar waarna, bij goed functioneren, een vast dienstverband volgt. Wij bieden een aanvangssalaris van circa €4.900 tot €5.500 (o.b.v. fulltime 40 uur/week), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en goede pensioenregeling.
Deels thuiswerken is mogelijk. Ons kantoor in Den Bosch is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto. 

Interesse?
Herken jij je in dit profiel en wil je graag deze uitdagende functie vervullen? Solliciteer dan door ons uiterlijk 11 december 2022 je motivatie en CV te sturen via info@reizigersoverlegbrabant.nl. In week 50 voeren we de eerste gesprekken. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
Voor meer informatie over de inhoud en de procedure van de functie neem je contact met ons op via info@reizigersoverlegbrabant.nl of 073-6900518. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.reizigersoverlegbrabant.nl.


Wij werken niet met recruiters voor de invulling van deze vacature.


 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

Slechts de helft van de reizigers vindt het positief dat veel diensten binnen het Brabantse openbaar busvervoer digitaal zijn. Dit blijkt uit online en offline onderzoek onder 478 reizigers. Volgens...

Organisatie

Jaap Goossens werkt sinds maart als Procesmanager Zuidoost-Brabant bij Reizigersoverleg Brabant. Hij stelt zich graag verder aan je voor en neemt je graag mee in zijn streven om “het dagelijks leven...

Organisatie

Astrid Buur gaat per 1 maart, naast haar werk als procesmanager voor de concessie West-Brabant, ad interim aan de slag als Bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze heeft jarenlange ervaring op...