Organisatie

Voorzitter Maruška Lestrade-Brouwer: “Samen voor innovatieve oplossingen”.

voorzitter ROB: Maruška Lestrade-Brouwer.

“Ik word blij van innovatieve oplossingen en de mobiliteitswereld biedt daar alle mogelijkheden voor”, aldus onze kersverse voorzitter Maruška Lestrade-Brouwer. De kern van haar enthousiasme over haar nieuwe rol als bestuurder bij Reizigersoverleg Brabant.

“We leven in een razend snel veranderende wereld. Alles wat gewoon leek is anders geworden. We zullen ons op alle gebieden moeten aanpassen aan de mogelijkheden die er zijn of komen. En wat dat ook is, in mijn nieuwe rol zal ik daarbij natuurlijk zo veel mogelijk de belangen van de reiziger behartigen.”

Open blik
Maruška zou het fijn vinden als Reizigersoverleg Brabant een actieve rol heeft in het vinden van oplossingen binnen de Brabantse mobiliteit. “Daarvoor is het belangrijk dat we met een open blik de toekomst tegemoet treden. En dat iedereen accepteert dat de wereld niet meer is zoals hij was.”

Oplossingen voor klimaat en milieu
Vanuit deze oplossingsgerichtheid kijkt ze onder andere naar klimaat en milieu. Maruška: “Mobiliteit is een grondrecht. Het is belangrijk dat iedereen dat recht kan uitoefenen. Voor klimaat en milieu is het natuurlijk het beste als we dat recht zo veel mogelijk invullen met openbaar vervoer of andere transportvormen die het klimaat zo min mogelijk belasten. Reizigersoverleg Brabant kan meedenken over innovatieve oplossingen op dat vlak.” 
Zelf reist ze, als ze met het OV reist, vooral met de metro en de trein. “Ik probeer zo vaak mogelijk als mijn agenda toelaat met de trein te gaan. Ook reis ik regelmatig met de trein tijdens mijn vakanties in Europa.”

Met elkaar
“Met elkaar kunnen we tot zo’n goed mogelijk resultaat komen”, aldus Maruška. “Ik vind het leuk om de gesprekken en processen hiervoor te begeleiden. De functie van voorzitter past daar bij. Dat is ook de reden dat ik ‘ja’ zei toen ik voor deze functie gevraagd werd. Hierdoor draag ik mijn steentje bij aan aanpassing aan de nieuwe tijd, zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog in een mooie wereld kunnen leven.”

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

Slechts de helft van de reizigers vindt het positief dat veel diensten binnen het Brabantse openbaar busvervoer digitaal zijn. Dit blijkt uit online en offline onderzoek onder 478 reizigers. Volgens...

Organisatie

Jaap Goossens werkt sinds maart als Procesmanager Zuidoost-Brabant bij Reizigersoverleg Brabant. Hij stelt zich graag verder aan je voor en neemt je graag mee in zijn streven om “het dagelijks leven...

Organisatie

Astrid Buur gaat per 1 maart, naast haar werk als procesmanager voor de concessie West-Brabant, ad interim aan de slag als Bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant. Ze heeft jarenlange ervaring op...