Organisatie

Word OV-gids!

Word OV-gids!

Ervaring met het Brabantse openbaar vervoer? En help je graag anderen? Word dan OV-gids bij Reizigersoverleg Brabant.

Wat ga je doen?
Je informeert vol enthousiasme anderen over het reizen met het Brabantse openbaar vervoer tijdens theorie- en/of praktijkbijeenkomsten. Je verlaagt zo voor hen de drempel om te reizen. Als OV-gids begeleid je tijdens de praktijkbijeenkomst een klein aantal deelnemers tijdens een reis met de (buurt)bus. Je geeft de deelnemers ter plaatse uitleg over hoe het reizen werkt. Vind je het ook leuk om voor een grote groep te presenteren? Dan is er naast of in plaats van de praktijkbijeenkomsten, een mooie rol voor jou weggelegd tijdens de theoriebijeenkomsten. 

Wat levert het je op?
Je bent van grote betekenis voor andermans zelfredzaamheid. Daarnaast vergroot je je kennis en netwerk. Je ontvangt een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding.

Wat breng jij mee?
Je kan redelijk overweg met een computer en mobiele telefoon. Je bent realistisch en oplossingsgericht. Ook ben je bekend met het openbaar vervoer in Brabant. Jouw tijdsbesteding, rol en werkgebied stemmen we, in overleg met je collega-OV-gidsen, samen af.

Wij ondersteunen jou.
Als professionele vrijwilligersorganisatie ondersteunen wij jou als OV-gids met een goed inwerk- en scholingstraject. Ook nemen wij de organisatorische zaken voor je uit handen. 

Interesse?
Mail naar info@reizigersoverlegbrabant.nl.

OV-gidsen aan het woord:

“Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring met anderen te delen. De combinatie met het op maat reizen met de deelnemers, waarbij echt ruimte is voor persoonlijke aandacht, maakt het extra mooi voor mij. Ik haal zo veel voldoening uit wat ik kan betekenen voor mensen die nog niet of weinig met het openbaar vervoer reizen.”

“Vooral tijdens de praktijkdagen leidt het contact met toekomstige reizigers vaak tot leuke gesprekken. Mensen zijn enthousiast over wat wij te vertellen hebben. Ik ben trots als ik dan van hen hoor dat ze via mij het openbaar vervoer ontdekt hebben. En dat ze er zelfs soms reclame voor maken. Het is dankbaar om op deze manier anderen te helpen en een stukje eenzaamheid te doorbreken.” 

 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant is een non-profit organisatie die de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer (ov) behartigt. We zijn hét adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de...

Organisatie

Na bijna 12 jaar bij Reizigersoverleg Brabant gewerkt te hebben neemt Nienke Schuurmans, Communicatie- en Procesmanager Oost-Brabant, afscheid. “Na vele jaren met veel plezier bij Reizigersoverleg...

Advies

Arriva heeft de plannen waarmee zij de concessie heeft gewonnen, bekend gemaakt aan de West-Brabantse gemeenten en Reizigersoverleg Brabant. Veel slimme doorkoppelingen die zorgen voor een groter...