Organisatie

Nieuwe bestuurssamenstelling ROB.

Nieuwe bestuurssamenstelling ROB.

Het bestuur van Reizigersoverleg Brabant kent een nieuw lid, een aftredend lid en een wisseling van functies. De Algemene Leden Vergadering stemde op 7 december jongstleden unaniem in met de nieuwe samenstelling. 

Meerdere bestuursleden willen, al dan niet op termijn, ruimte geven aan vernieuwing. De al geplande functiewisseling binnen het bestuur volgde noodgedwongen op het overlijden van voormalig voorzitter Jan Hendrikx. 

Afscheid Ad CouwenbergAd Couwenberg
Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering nam Ad afscheid van zijn functie als algemeen bestuurslid. In 2013 werd hij daarvoor voorgedragen door Rover Brabant. “Het zal wennen zijn om geen bestuurslid meer te zijn”, aldus Ad. “Maar dit doe ik voor de organisatie. Het is goed dat er een plaatsje vrij komt voor de nieuwe generatie.”
Ad vindt het belangrijk dat het bestuur, samen met anderen die verbonden zijn aan Reizigersoverleg Brabant, blijft werken aan goede mobiliteit voor iedereen. “Met de nadruk op ‘iedereen’ en ‘samen met anderen’”, zo stelt Ad. Met dit laatste refereert hij aan de brede blik die Reizigersoverleg Brabant heeft. En de samenwerking met haar achterban. Ad: “Reizigersoverleg Brabant mag zich gelukkig prijzen met die diversiteit, met name de jongeren. Het is niet altijd makkelijk om hen te betrekken, maar daar moeten we ons wel hard voor blijven maken.”
Ad: “Ik heb een leuke tijd gehad als bestuurslid. Maar dit is zeker geen afscheid. Ik blijf immers lid van de Werkgroep West. Zo lang ik nog gezond ben, blijf je me dus zien. Ja, ik ben wat betreft sommige dingen zeker een volhouder”, zo lacht hij.

Welkom voor Hans van den HatertHans van den Hatert
De komst van Hans van den Hatert werd door de Algemene Leden Vergadering unaniem bekrachtigd. Vanzelfsprekend tot genoegen van Hans. “Ik wil me inzetten voor het reizigersbelang bij alle uitdagingen en ontwikkelingen waar het OV nu en de komende jaren voor staat. Daarvoor breng ik graag mijn bestuurlijke ervaring mee, al is dat vanuit een andere sector. Ook kan ik bijdragen aan de verjonging en de continuïteit van het bestuur, gezien de wisselingen die het komende jaar verwacht worden.”
Tijdens zijn bestuursactiviteiten kan hij ook putten uit zijn eigen reiservaringen. Hans: “Ik ben zelf een gebruiker van het OV, ook buiten Brabant.” Kijkend naar zijn betrokkenheid bij mobiliteit is het dan ook niet gek dat hij al enige tijd actief is binnen Reizigersoverleg Brabant. Zo is hij al lid van de Werkgroep Zuidoost-Brabant, waarbinnen hij voorlopig ook actief zal blijven.

Verschuiving verantwoordelijkheden
Herman Bouma, voormalig vicevoorzitter, neemt de voorzittersfunctie van wijlen Jan Hendrikx voor één jaar over. Dit biedt ruimte voor het vinden van een nieuwe voorzitter. Hij was ook in de periode na 2003 voorzitter van Reizigersoverleg Brabant. 
Jacques Schram neemt nu voorlopig de rol als vicevoorzitter op zich. Hij blijft ook nog een jaar penningmeester.

Vacatures bestuur
Herman Bouma en Jacques Schram nemen eind 2022 afscheid van het bestuur. Onder andere daarom zoekt Reizigersoverleg Brabant nieuwe bestuursleden; een onafhankelijk voorzitter, een penningmeester en een algemeen bestuurslid. Ben of ken jij die geschikte vrouw of man? Neem contact op met het bestuur via info@reizigersoverlegbrabant.nl. 
 

Deel deze pagina via

Reacties

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant verbreedt haar blikveld. In (de aanloop naar) 2030 komen we op voor de belangen van (potentiële) reizigers in met name de bus en het deelvervoer, inclusief hun aansluitende...

Overig

Arriva en Hermes rijden vanaf eind augustus een aangepaste dienstregeling, ook om de betrouwbaarheid voor de reiziger te waarborgen. Reizigersoverleg Brabant waardeert dit streven naar betrouwbaarheid...

Onderzoek

De Provincie Noord-Brabant, Hermes, Arriva en Reizigersoverleg Brabant doen in september en oktober onderzoek naar de ervaringen van reizigers met OVpay. Door dit onderzoek krijgen de Provincie Noord...