Advies

Provincie, Arriva en gemeente onderschrijven door ROB geadviseerde opheffing halte Rueckertbaan West in Tilburg.

Haltebord

De Provincie Noord-Brabant, Arriva en de gemeente Tilburg onderschrijven het advies van Reizigersoverleg Brabant om de halte Rueckertbaan West in Tilburg te laten vervallen. Dit advies volgde op Arriva’s voorstel om één van de haltes op deze weg op te heffen zodra er wegwerkzaamheden starten.

Reizigersoverleg Brabant adviseerde de halte Rueckertbaan bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis te behouden. Daarnaast gaven we de overweging mee om de halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden te verplaatsen.

Opheffing halte Rueckertbaan West.
Reizigersoverleg Brabant erkent dat de kleine afstand tussen beide haltes niet past bij het HOV-karakter. In de daaropvolgende keuze om de halte Rueckertbaan te behouden, vinden wij de locatie van het ziekenhuis leidend.
De wegwerkzaamheden starten waarschijnlijk in september 2021. Op het moment dat daardoor de bussen daar tijdelijk niet kunnen rijden, wordt de halte Rueckertbaan West opgeheven en uit het systeem gehaald.

Suggestie verplaatsing halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden.
Reizigersoverleg Brabant gaf in haar advies de overweging mee om ook de halte Rueckertbaan te laten vervallen en vervolgens de halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden aan de Rueckertbaan aan te leggen. Dit vanwege de huidige overstekende voetgangers richting het ziekenhuis.
Ondanks de interesse in dit voorstel bij de gemeente, blijkt dit niet inpasbaar. Wel krijgt de kruising P. Hoeflaan en Rueckertbaan verkeerslichten en een voetgangersoversteek.

Reacties

Reactie toevoegen

Voer hier jouw naam in
Geef hier jouw email adres op. Het email adres wordt niet gepubliceerd.
Plaats hier jouw reactie

Laatste nieuws

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Cees Jansen, lid van onze Werkgroep West-Brabant. “Ik heb een hekel aan...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant nodigde eind januari Arriva en Hermes uit voor een gesprek met de Werkgroepen Zuidoost-, Oost- en West- Brabant over de (post)coronasituatie van het openbaar vervoer. Daarbij...

Organisatie

“Mobiel zijn betekent vrijheid. Gaan en staan waar je wilt. Dat is cruciaal voor de zelfredzaamheid van onze doelgroep; mensen met een ziekte of beperking. Daar samen met Reizigersoverleg Brabant...