Advies

Provincie, Arriva en gemeente onderschrijven door ROB geadviseerde opheffing halte Rueckertbaan West in Tilburg.

Haltebord

De Provincie Noord-Brabant, Arriva en de gemeente Tilburg onderschrijven het advies van Reizigersoverleg Brabant om de halte Rueckertbaan West in Tilburg te laten vervallen. Dit advies volgde op Arriva’s voorstel om één van de haltes op deze weg op te heffen zodra er wegwerkzaamheden starten.

Reizigersoverleg Brabant adviseerde de halte Rueckertbaan bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis te behouden. Daarnaast gaven we de overweging mee om de halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden te verplaatsen.

Opheffing halte Rueckertbaan West.
Reizigersoverleg Brabant erkent dat de kleine afstand tussen beide haltes niet past bij het HOV-karakter. In de daaropvolgende keuze om de halte Rueckertbaan te behouden, vinden wij de locatie van het ziekenhuis leidend.
De wegwerkzaamheden starten waarschijnlijk in september 2021. Op het moment dat daardoor de bussen daar tijdelijk niet kunnen rijden, wordt de halte Rueckertbaan West opgeheven en uit het systeem gehaald.

Suggestie verplaatsing halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden.
Reizigersoverleg Brabant gaf in haar advies de overweging mee om ook de halte Rueckertbaan te laten vervallen en vervolgens de halte P. Hoeflaan / ETZ TweeSteden aan de Rueckertbaan aan te leggen. Dit vanwege de huidige overstekende voetgangers richting het ziekenhuis.
Ondanks de interesse in dit voorstel bij de gemeente, blijkt dit niet inpasbaar. Wel krijgt de kruising P. Hoeflaan en Rueckertbaan verkeerslichten en een voetgangersoversteek.

Deel deze pagina via

Reacties

J. de Kort

Hallo, enkele weken geleden gaf ik een reactie op het mogelijk verplaatsen van de (streekbus)halte P. Hoeflaan/ETZ TweeSteden : om het toch aan te laten leggen langs de Rueckertbaan, vlakbij de stadsbushalte P Hoeflaan/ETZ TweeSteden aan dezelfde driesprong. Wat is jullie reactie? Met vriendelijke groet, Jan de Kort

Profile picture for user Nienke Schuurmans
Reizigersoverleg Brabant

Beste J. de Kort,
Dank je wel voor je suggestie! Onze excuses dat we hier niet eerder op reageerden. Deze website is, net nadat je je eerste bericht plaatste, vernieuwd. Daardoor is er mogelijk technisch iets misgegaan.
Fijn dat je nogmaals je suggestie onder de aandacht brengt. We komen graag met je in contact om samen je voorstel verder uit te werken. Zou je daarom je telefoonnummer willen mailen naar info@reizigersoverlegbrabant.nl? Dan neemt onze Procesmanager Oost-Brabant binnenkort contact met je op.

Reactie toevoegen

Jouw naam is zichtbaar na publicatie.
Jouw e-mailadres is niet zichtbaar na publicatie.
* Deze velden zijn vereist.

Laatste nieuws

Onderzoek

De website van Reizigersoverleg Brabant, die per 1 februari vernieuwd is, wordt door bezoekers gemiddeld beoordeeld met een 7,8. Dit blijkt uit onderzoek via het OV Reizigerspanel Brabant. Veel...

Organisatie

Reizigersoverleg Brabant verdiept zich sinds enkele maanden nog verder in het regiovervoer. De reden hiervoor is de steeds verdere samenhang van deze vervoersvorm met het reguliere openbare busvervoer...

Organisatie

In de rubriek ‘ROB’er uitgelicht’ vertellen mensen over hun betrokkenheid en ervaringen bij Reizigersoverleg Brabant. Dit keer Marian van Hal, één van de tien OV-gidsen. De OV-gidsen van...